10 Tips voor de perfecte verhuizing!

Ben je op zoek naar tips voor verhuizen? Geen probleem, want vandaag ik heb de 10 belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet! Ik word langzamerhand een pro in verhuizen. Niet dat ik nu al tientallen keren verhuisd ben (eigenlijk maar 4 keer), maar ik ben een netheidsfreak. Chaos is voor mij gewoon een vreemd woord en daarom moet een verhuizing tot in de puntjes gepland worden.

Mijn eerste verhuizing is al een hele lange tijd geleden. Ik zal nooit de dag vergeten waarop ik voor de eerste keer mijn spullen thuis had ingepakt en ging verhuizen. Maar hoe verhuis je je grote spullen? Die pasten niet allemaal in mijn kleine Fiat Panda. Twee mogelijke oplossingen: je huurt een verhuisbedrijf in of er moet een busje gehuurd worden (Een bestelwagen die je ook met een rijbewijs klasse B kunt besturen). Zo, nu ken je de omstandigheden van onze verhuizing, dus kan ik beginnen met de tips:

4 belangrijke verhuistips

1. Heel belangrijk: Plan!

Elke verhuisgids zal je aanraden dit te doen. En zoals al gezegd, ik hou van plannen. Helaas is het probleem met verhuizen dat je niet altijd kunt plannen. Soms krijg je erg kort van te voren te horen dat je moet verhuizen. Dan heb je even tijd nodig om te beseffen wat er gebeurt, om vervolgens in paniek te raken en je tijd te verspillen aan belangrijke verhuis to-dos. Maar wat moet er eigenlijk gedaan worden?

2. Internet & TV

Deze activiteit, die eigenlijk zo onbeduidend is, krijgt een eigen plaats in mijn 10 tips. Als blogger & thuiswerk freelancer is het missen van internet een nachtmerrie. Toegegeven, wie naar een grote stad verhuist zal hier niet noodzakelijk een probleem mee hebben. Toen we voor het eerst verhuisden, kan ik me de dag niet eens meer herinneren dat we geen wifi hadden, maar terugkijkend naar het verleden, hebben de dagen zonder internet mij enorme stress opgeleverd! Regel dit dus op tijd!

3. Verhuisbedrijven en verhuisbusjes

Een verhuisbedrijf klinkt meteen erg duur, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Er zijn verschillende online platformen te vinden, zoals https://sirelo.nl/, waar je gemakkelijk verhuisbedrijven in jouw buurt kunt vergelijken. Zo vind je voor een goede prijs een verhuisbedrijf!

In het verleden kozen wij vaak, ook omdat we toen het financieel een stuk slechter hadden dan nu, voor de eigen transport doormiddel van een gehuurde verhuisbus. Gelukkig konden wij dit regelen bij een zakelijke opslag die wij gebruiken (Allsafe), maar dit is ook te fixen bij verschillende verhuurders zoals Sixt of hertz. De prijs is vaak best oke, de service is decent en het grootste voordeel voor lange-afstandsverplaatsingen: er is een vast tarief per kilometer en de auto kan op een nabijgelegen plaats teruggebracht worden. Voor studenten is er ook vaak een studententarief.

4. Verhuisdozen inpakken

Voor alle verhuistalenten: hier kun je echt aan de slag en jezelf uitleven. Je kunt echt het beste een hele stapel verhuisdozen aanschaffen, want die zijn het beste te stapelen en het gemakkelijkst in te pakken. Ik maakte ook een lijst waarin ik de dozen catalogiseerde op nummer, kamer en ruwe inhoud. Om je een idee te geven: we hadden 35 dozen voor een tweekamerflat van 60 vierkante meter. Door de nummers/aanduiding wordt het uitpakken in de nieuwe woning een stuk makkelijker, en bespaar je flink wat tijd.

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad. Als je nog vragen hebt over mijn internationale verhuizing van Nederland naar Duitsland, mag je die natuurlijk ook altijd stellen!

Lotte

Terug naar boven