Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

5-sterren dorp: waar Madonna’s verjaardag en Justin Timberlake’s bruiloft…

Je kunt je geen betere instelling voorstellen: Elke bruilofts- of verjaardagsgast krijgt zijn eigen tufsteenhuisje (kalksteen uit de streek) met dakterras, dubbele douche en pipapo. Vanaf de balkons kunnen de kinderen naar elkaar roepen, of het nu rechtstreeks naar een van de zwembaden, naar het strand of om zelf pasta te maken is. Alle huizen samen vormen een oud Apulisch dorp. In het midden: een piazza om te vieren.

Borgo Agenzia veldrapport Modepilot

Welkom bij Borgo Egnazia!

De Borgo Egnazia bevindt zich in Puglia, de hiel van de laars. De dichtstbijzijnde stad is Fasano en het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in Bari, op ongeveer 45 minuten van het hotel. De Borgo (cursief. = dorp) ziet eruit als een oude. Maar het is pas negen jaar geleden klaar. Vandaar het hoge comfort in de kamers. Dit is niet kitscherig, maar zeer solide en goed gedaan. Ongelijke stenen straten zijn bekleed met rozemarijnstruiken. Ze leiden tot stevig gebouwde huizen, waarvan de lichte kalksteen al natuurlijke verweringstekenen vertoont – gegarandeerd geen kunstmatig Disneyland gevoel.

Modepiloot Borgo Egnazia Villa Pool Justin Timberlake
Een van de 29 villa’s met 250 vierkante meter woonruimte en een eigen zwembad

huizen & Aanbod

Er zijn twee zwembaden plus 29 privé-zwembaden voor 250 m² villa’s. Daarnaast zijn er zes restaurants om uit te kiezen, waaronder de Michelin-sterrenrestaurant Due Camini.

Twee privé-stranden zijn gemakkelijk te bereiken, een rotsachtige en een zanderige. Het kuuroord meet 1.600 vierkante meter – voor de toepassingen werken we met etherische oliën uit de regio. Dit voelt echt goed en juist. Ik zou de verzorgende oliën liever helemaal niet afspoelen. Maar in de douche vindt u ook de fijne, hoogwaardige producten, bijvoorbeeld douchegel van zoete amandelolie.

Badkamer Borgo Egnazia Modepilot stenen dubbele douche
De badkamers zijn gemaakt van steen – het maakt niet uit welke categorie.

De sportschool heeft zojuist een contract getekend met de fabrikant van de apparatuur… Technogym waarin staat dat de allernieuwste apparaten van het merk hier altijd worden geïnstalleerd. Erica D’Angelo, directeur van Welzijn, is super trots op haar staatsgreep. Ze is stralend.

Over het algemeen gedraagt iedere werknemer zich hier als een ondernemer – alleen al om dit te ervaren is leuk.

Bij het ontbijt kan ik gewoon een cappuccino bestellen. Dan duik ik in het beeldvlak van mijn laptop. Een artikel moet dringend worden afgewerkt. Als de serveerster geen vers sap had laten persen van groenten en fruit voor mij in de “Juice Bar” en me regelmatig een verse cappuccino had gebracht – dan was ik de dag slecht voorbereid begonnen.

Technogym Modepilot gym Borgo Egnazia
Gym met de nieuwste Technogym-apparatuur en daglicht

Voor jezelf en nooit verloren

Hoeveel gasten er daadwerkelijk in de vijfsterren retraite verblijven, merk ik alleen tijdens het Festa Di Primavera, het lentefestival op het piazza. Waar zijn al deze mensen nog meer? Op een van de vier tennisbanen? In de culinaire school? Of op een van de archeologische sites in de omgeving? Ik luister naar veel Italiaans, een beetje Zwitserduits en ontdek een charmante Nederlandse familie. Duitsers en Amerikanen die de voorkeur geven aan pretentieloze luxe en hier hun vakantie doorbrengen zijn ook opmerkelijk aangename gasten.

Modepilot kamer Borgo Egnazia uitzicht
Hotelkamers in het hoofdgebouw – ‘La Corte’ herbergt ook het kuuroord en het sterrenrestaurant.

De gasten zijn verspreid over het terrein, dat ook een 18-holes golfbaan heeft. Ook omdat je altijd een fiets kunt pakken, bijvoorbeeld met een picknickmand, bij de ingang. Dan kunt u naar het dichtstbijzijnde dorp gaan of naar een van de olijfboomgaarden. Er zijn 2.000 jaar oude olijfbomen te ontdekken en kelders waar, in de tijd van het Romeinse Rijk, slaven en ezels moesten leven en werken in een zeer kleine ruimte. Het grootste deel van de olijfolie (ongeveer 70%) werd toen nog geproduceerd voor olielampen. Vandaag nodigen de masseria’s u uit voor een olijfolieproeverij met het predikaat “Extra Vergine”.

Olijfolieproductie Olijfboom Modepilot Puglia
Daar sta ik in een 2.000 jaar oude olijfboom van de Masseria Brancati – daarna ben ik naar een oude olijfproductiekelder gegaan.

Alles uit de regio

Maar theoretisch gezien hoeft men niet uit het luxe paradijs te verhuizen. De oprichters en eigenaars Camilla en Aldo Melpignano hechten veel belang aan het behoud van de Apulische tradities. Of het nu in de Trattoria La Frasca is of in het met sterren bekroonde restaurant Due Camini, ze koken uitsluitend met ingrediënten uit de regio.

Elke decoratie komt uit de omgeving: Twijgen van het strand, manden vol ongepelde amandelen, tufsteen als hangende designobjecten. In het sterrenrestaurant worden manden vol uien gedrapeerd – dat is even ongewoon als mooi en gezellig.

In de hotelwinkel – de mooiste die ik ooit heb gezien! – Er worden handgemaakte linnen jurken en keramiek aangeboden, exclusief gemaakt door Apulische ambachtslieden voor de Borgo Egnazia. De geweven handtassen zijn gemaakt door een 85-jarige vrouw. Helaas willen jonge vrouwen dit vak niet meer van haar leren, dus Camilla Melpignano zal het deze zomer proberen.

Met de hand genaaid uit het dorp

Bottega Egnazia Modepilot totale gat borduurwerk
Overall gemaakt van kant door Bottega Egnazia uit de zomercollectie 2019 (mijn favoriet)

Handgeweven uit het dorp

Bottega Borgo Egnazia-mand zakken Modepilot
Mandenzakken, geweven door een 85 jarige Zuid-Italiaanse vrouw

Handgeschilderd vanuit het dorp

Bottega Egnazia mode pilot linnen jurk Camilla
Handbeschilderde linnen jurk ‘Camilla’ van Bottega Egnazia (alleen nog één)
De bestseller in de winkel, de ‘Camilla’-jurk, draagt de naam van de eigenaar. Camilla Melpignano levert ook blouses van Isa Arfen in de winkel of de nieuwste bikinimode. Haar linnen jurk is altijd beschikbaar in nieuwe kleuren, meestal effen. Hier kunt u de jurken ook online kopen >>>

Fotokrediet: Borgo Egnazia

Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven