AYA Neo: Alles wat je moet weten

De Aya Neo is een gaming tablet die gemaakt is door een klein team via crowdfunding, maar professionele upgrades heeft gekregen van een groter bedrijf. De vormgeving lijkt op die van de Nintendo Switch, maar hij draait op een volledig Windows 10 besturingssysteem. Hij is in staat om moderne spellen te spelen met goede beeldsnelheden, en wordt aangedreven door een AMD Ryzen 4800U CPU met Radeon graphics. Dit is wat je moet weten over de Aya Neo.

Kenmerken

De nieuwe Aya Neo heeft een hele reeks functies die er een uitstekende spelcomputer van maken. De spelcomputer heeft ingebouwde Wi-Fi 6 functionaliteit, Bluetooth 5.0, en een 3.5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Hij ondersteunt ook Game Pass, waarmee je spellen kunt kopen en spelen voor de laagst mogelijke prijs. De prijs van de console is verrassend betaalbaar voor zijn functies, dus het kan een goede keuze zijn voor gamers.

De Aya Neo Air is ’s werelds eerste draagbare PC met Windows. Het 5,5 inch scherm is ook een indrukwekkende prestatie. Het apparaat is ook voorzien van een krachtige AMD Ryzen CPU, die nog niet eerder in een Windows handheld gebruikt werd. En hoewel de Aya Neo Air een krachtig apparaat is, is het lang niet het meest betaalbare. Bovendien is de tablet ook lichter dan zijn grotere broers en zussen, zoals het Switch OLED Model.

Wat gamen betreft draait de AYA Neo Next Windows. Hij ondersteunt ook LPDDR5-6400 RAM en krijgt een USB 4.0 poort en PCIe 4.0 opslag. Met zijn grote SSD en verbeterde processor kan de tablet concurreren met full-size desktops die niet met een GPU zijn uitgerust. De tablet is ook verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren. Wil je een tablet die met de Xbox Game Bar werkt, dan is de Aya Neo Next misschien een goede optie voor je.

De Aya Neo Air biedt 128 GB opslagruimte, een eersteklas bouwkwaliteit, en veel spelmogelijkheden. De prijs van de Aya Neo Air begint bij CNY 4.399, dat is ongeveer $ 1.000 voor het Lite model. De Neo Air ondersteunt ook diverse randapparatuur, waaronder een dock voor gebruik op een groot scherm. Hij is ook een mooie aanwinst voor je spelcollectie als je een draagbare spelcomputer zoekt die veel kracht heeft.

AYA NEO

Zijn prijs

De prijs van de AYA NEO next is niet het enige waar je op moet letten. De draagbare console heeft ook een krachtige AMD Ryzen CPU. De kern is gebaseerd op de AMD Ryzen 5 4500U processor, die volgens de planning in juni 2020 op de markt komt. Hij sport ook een NVMe SSD, die de laadtijden drastisch kan verhogen. Wat de rest van de specificaties van het apparaat betreft, is het nog steeds een vrij eenvoudige pc.

De AYA Neo Air zal verkrijgbaar zijn voor $ 289, wat ongeveer $ 200 meer is dan de instapconfiguratie. Het zal zich voegen bij de reeds overvolle lijn van AYA handhelds. De AYA Neo Air heeft naar verwachting een 5,5 inch OLED beeldscherm, een dunne en lichte vormgeving, en AMD’s Ryzen 5 5000U processor, die Zen 3 kernen en vier threads heeft. Hij wordt ook geleverd met twee modellen RAM. De eerste AYA Neo is uitgerust met een DDR4 geheugen, terwijl de tweede versie met een LPDDR5 geheugen is uitgerust.

Wat de fysieke bediening betreft, komt de AYA NEO met twee joysticks en diverse gezichtstoetsen. Zijn afmetingen zijn iets groter dan die van de GPD Win 3 en hij is ongeveer 100 gram zwaarder. Het omhulsel van het toestel is vrij effen, maar onder de triggers zitten kleine bobbeltjes voor een betere ergonomie. De beeldschermresolutie is 1280 x 800, wat de hoogste is onder de Windows handhelds. AYA streeft ernaar ook een volwaardig Linux besturingssysteem op hun apparaten te zetten.

Het AYA Neo Next model heeft dezelfde specificaties als de eerste AYA Neo, maar hij komt met een Radeon Vega 8 GPU en 32 GB RAM. In februari zullen meerdere varianten van de Next beschikbaar zijn voor voorbestelling via het crowdfunding platform van het bedrijf. Bij de lancering zal de prijs van de eerste generatie AYA Neo naar verwachting in de buurt van $ 1.500 USD liggen voor het 1TB model.

Zijn afmetingen

De Aya NEO heeft de perfecte afmetingen voor een handheld spelcomputer. Hij is iets groter dan de GPD Win 3 maar niet veel groter dan de ONEXPLAYER 1S. Dit maakt hem draagbaarder en gemakkelijk mee te nemen. De hardware is vrij eenvoudig, met een paar kleine oneffenheden onder de triggers voor de ergonomie. Het aanraakscherm is helder en responsief. Ondanks zijn afmetingen voelt de Aya Neo veel steviger aan dan zijn rivalen.

De AYA NEO heeft drie USB 3.2 Gen 2 Type-C poorten om op te laden en USB randapparatuur aan te sluiten. Het draagbare docking station wordt meegeleverd, zodat je hem ook onderweg gemakkelijk kunt opladen. Het ondersteunt ook de aansluiting van twee externe monitoren voor een desktop-achtige ervaring. Tenslotte heeft de AYA NEO het perfecte formaat om mee op reis te nemen. Hij is echter niet zo compact als andere tablets en smartphones.

De AYA NEO heeft een 7-inch IPS aanraakscherm. Het meet 255 mm breed bij 106 mm lang. Het heeft een professioneel afgestemde vormgeving, zodat je vrij kunt bewegen. De knoppen zijn perfect op afstand geplaatst, en de joysticks hebben een geoptimaliseerde dode zone voor een soepele en responsieve gameplay. Het gametoetsenbord, dat aan de achterkant van de telefoon is gemonteerd, heeft een APLPS microschakelaar voor een korte slag en duidelijke feedback.

De AYA Neo Next heeft een AMD Ryzen 7 5825U processor en een Radeon Vega 8 GPU. Tot 32 GB RAM wordt meegeleverd. De Next wordt naar verwachting in mei 2021 verscheept. Meerdere versies van de AYA Neo komen in februari beschikbaar voor crowdfunding, en de prijzen variëren van $1.265 tot bijna $1.500 voor het topmodel. Je zult je AYA NEO kunnen upgraden door nieuwe accessoires toe te voegen.

De levensduur van de batterij

De Aya Neo is een goed spelapparaat voor de prijs. Zijn batterij gaat lang genoeg mee om een heel spel te kunnen spelen. Zijn slanke vormgeving maakt het een prettig apparaat om urenlang vast te houden. Het is er ook in de kleuren wit en zwart. Zijn retro-geïnspireerde ontwerp maakt het een aantrekkelijke aankoop voor iedereen die een nieuwe spelcomputer zoekt. Het kan gekocht worden via de Indiegogo campagne van de Aya Neo.

Als handheld spelapparaat is de batterijduur van de AYA NEO tamelijk variabel. De batterijduur van de AYA Neo kan oplopen tot vijf of zes uur, afhankelijk van het spel dat je speelt en de instellingen die je hebt. Hoewel dit behoorlijk is voor een modern draagbaar spelapparaat, kan de batterijduur verminderen door meer grafisch-intensieve spellen, vooral als je ze in hoge resoluties speelt. Hoewel de gebruiksduur van de batterij over het algemeen behoorlijk is, raden we toch aan energiebesparende modi te gebruiken als je niet gamet.

De AYA Neo Air heeft een 5,5 inch 1920 x 1080 AMOLED beeldscherm. Hij ondersteunt tot 32 GB RAM en tot 2 TB aan solid-state opslag. Hij wordt aangedreven door een AMD Ryzen 5 5000U processor en heeft Radeon Vega geïntegreerde graphics. Het scherm is helder genoeg om alles duidelijk te zien. De batterijduur valt tegen in vergelijking met andere budget gaming laptops, maar dit mag je er niet van weerhouden hem op te pakken.

De poorten van de AYA NEO zijn USB-C. Deze kunnen gebruikt worden voor opladen, aansluiten op USB randapparatuur, en toegang tot externe opslagapparatuur. De handheld heeft ook stereoluidsprekers en een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Hij heeft ook Bluetooth connectiviteit en 2.4GHz adapters. Als je je spel naar buiten wilt brengen, kun je gemakkelijk twee externe monitoren op het apparaat aansluiten. Het kan zelfs 4K video streamen.

De draagbaarheid

De Aya Neo is ontworpen om draagbaar te zijn. Hij heeft drie USB-C poorten voor opladen, verbinding met USB randapparatuur, en toegang tot externe opslag. Het aanraakscherm heeft een joystick om te bewegen, maar die kan pietluttig zijn als je uitklapmenu’s probeert te selecteren. Er is ook een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting op de bovenkant. De Aya Neo heeft ook een ingebouwde vingerafdruklezer.

De draagbaarheid van de AYA Neo is ook indrukwekkend, al is hij zwaarder dan de Nintendo Switch. Hij weegt 650 gram, waarmee hij iets zwaarder is dan de laatste. Het scherm is dikker dan de OLED op de Switch, dus het is belangrijk dat je goed ventileert als je de tablet vasthoudt. Ondanks zijn dikte is de AYA Neo nog steeds uiterst draagbaar en voelt het niet aan alsof je je handen inspant om hem te gebruiken.

De AYA NEO is bijna identiek aan de Nintendo Switch, met een scherm in het midden en knoppen aan weerszijden. Hij draait Windows 10 en fungeert als een draagbare spelconsole. Je kunt er ook je Windows spellen op openen, dankzij de ingebouwde gyroscoop en 6-assige gyroscoop. De draagbaarheid van de AYA NEO heeft hem tot een uitstekende spelcomputer gemaakt.

De AYA Neo heeft een zeven-inch IPS beeldscherm en 16 GB RAM. De batterijlevensduur is behoorlijk, al houdt hij het niet vol bij spellen op triple-A instellingen. Hij heeft echter niet genoeg kracht om Valheim en Star Wars: Squadrons op hoge instellingen te spelen. De Aya Neo is echter geen goede mobiele Windows PC zonder randapparatuur. Het aanraakscherm is responsief, maar het kan ook frustrerend zijn in het gebruik.

Lotte

Terug naar boven