Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

De mooiste taarten bakken? Hier zijn enkele tips

Taarten bakken en decoreren zijn voor veel personen een zeer leuke hobby of een beroep. Mensen genieten al eeuwenlang van dit dessert. Vaak worden ze gegeten op speciale momenten zoals verjaardagen, trouwfeesten, jubileums en andere evenementen. Hierdoor kunnen wij enorm veel recepten uitproberen en decoratie stijlen creëren. 

De mogelijkheden zijn tegenwoordig vrijwel eindeloos. Ben je op zoek naar wat inspiratie voor je volgende taart of ben je een beginner die pas begint met bakken? In dit artikel zul je zien hoe je zelf een prachtige taart kunt maken. Ook zien we enkele tips voor de decoratie van een taart en de handige tools die je nodig zal hebben,    

Maak een plan

Voordat je begint met mixen en bakken moet je eerst een goed plan hebben. Hierdoor heb je makkelijke stappen die je kunt volgen. Ook zal het veel tijd kunnen besparen, omdat de kans klein is dat je iets vergeet. Taarten bakken en decoreren kost tijd. Een goede planning en voorbereiding zijn dus zeer belangrijke aspecten wanneer je gaat bakken. 

Als eerst heb je een taartmix als basis nodig natuurlijk. Er bestaan verschillende soorten en smaken mixen die je kunt gebruiken voor je taart. Je kunt kiezen uit cakemix, cupcakemix of taartmix. Deze kun je zelf gaan kopen of lekker snel online bestellen. Daarna zul je de vulling ervan moeten kiezen. Dit kan een laagje vruchten jam, chocolade of pudding zijn. Er zijn hier nog veel meer keuzes, welke jij gebruikt komt vaak aan op het smaak.

Zelf taart maken is iets die steeds meer mensen proberen, omdat er allerlei heerlijk recepten bestaan. Als jij ook zelf je eigen taart wilt mixen en decoreren heb je enkele tools nodig. Welke gereedschappen je precies nodig hebt zien we in de volgende alinea’s. Om zelf taart te maken is het belangrijk dat je een heerlijk recept gebruikt die gemakkelijk te volgen is. Zorg eerst ervoor dat je alle stappen goed begrijpt voordat je begint. Hier vindt je die beste recepten en ingrediënten voor zelf taart maken.         

Mooi decoreren en afsmeren

Als je al de basis hebt van de taart zal je moeten beginnen met de volgende stap. Decoreren behoort tot de leukste element bij het maken van een taart. Hier kun je jouw creativiteit gebruiken. Kies als eerst het thema van de taart voordat je begint. Dan kun je de keuze maken uit fondant of Marsepein voor de decoratie. Ook wat botercrème zal nodig zijn hiervoor. Fondant is een laagje gemaakt van suiker. Hiermee kun je kleuren en figuren op de taart aanbrengen. Het voordeel van deze suikerlaagje is dat het steviger dan Marsepein is.

Marsepein is net als fondant ook een goede decoratie laagje. Het wordt gemaakt van amandelen en suiker. De structuur van Marsepein is wat grover dan fondant. Het hangt af welke ingrediënten je beter vindt als je gaat kiezen uit deze twee. Om de Marsepein of fondant goed aan je taart te laten plakken heb je botercrème nodig. Je kunt recepten hiervoor ook online vinden, er zijn verschillende mixen en smaken. De handige tools die je nodig zal hebben om de mooiste taarten te creëren zijn: een set spuitzakken, modelleermesje, draaiplateau en taartzaag.

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven