De nieuwste badkamertrends

Als je een woning in gaat richten, dan heb je de tijd mee. De woonstijlen zijn divers, het ene bankstel is nog mooier dan de ander, en hetzelfde geldt voor eetkamerstoelen en slaapkamermeubilair. Maar waar daadwerkelijk alle denkbare mogelijkheden liggen is bij een badmeubel kopen. Wist je dat je daarmee eenvoudig een badkamer groter kan doen lijken?

Optisch bedrog schept ruimte

Als je online badkamermeubels gaat bekijken dan zal je misschien opvallen dat veel zwevend is gemonteerd. Hierdoor zie je meer vloer en lijkt de badkamer ruimer. Vaak is dit nodig, een badkamer is meestal een krappe ruimte, maar wel het vertrek waar je jezelf wilt ontspannen en verzorgen. Maar met optisch bedrog is meer mogelijk. Als je kiest voor rechthoekige vloertegels i.p.v. vierkante dan kun je de ruimte breder of dieper doen lijken. Het is een kwestie van de vloertegels juist wel of niet in de breedte- of lengterichting leggen. Omdat er zoveel leverbaar is kun jij makkelijk een badkamer creëren waar je jezelf prettig in zal voelen, het hoeft geen benauwde ruimte te zijn.

Ruimte winnen met een kolomkast

Het tweede waar je de badkamer trends mee samen kan vatten is strakke lijnen met speels blank hout. In blank hout zie je de grilligheid van de natuur, de knoesten en nerven. Het meubel van blank hout komt tegen een achtergrond van de strakke voegen tussen de tegels. Een aanrader is een kolomkast van blank hout. De kast staat op de grond, dus het effect van optisch meer ruimte is er niet, maar een kolomkast vraagt ongeveer 40 X 60 centimeter vloerruimte. Omdat de kast tot bijna tegen het plafond komt kun je er veel, zo niet alles, in kwijt. Je kunt op ooghoogte de handdoeken en washandjes leggen, dat is altijd een mooi zicht, en onderin flessen zeep en shampoo als reserve.

Maak de badkamer compleet

Niet alleen met badkamermeubels en tegels is alles leverbaar. Er zijn veel stijlvolle badkameraccessoires te verkrijgen en hierdoor kun jij een praktische ruimte realiseren. Wat vroeger vaak vergeten werd maar nu niet meer is het plafond van de badkamer. Online zijn makkelijk afbeeldingen te vinden van een verlaagd plafond met inbouwspotjes, en dat schept altijd meer sfeer dan een enkele plafonnière. Alle materialen, dus van het plafond alsmede de accessoires, zijn bestand tegen de omstandigheden. De tijd dat vocht in het materiaal kon trekken en dat het door de jaren heen gaat beschimmelen is voorbij.

Het schoonmaken van tegels en sanitair

Vaak is een badkamer na een aantal jaren smoezelig. In het hoekje waar de flesjes shampoo en conditioner staan lijkt het alsof er schimmel in de voegen komt. Zo zijn er veel details te benoemen, en niet uitzonderlijk kiezen personen dan voor een renovatie van de badkamer. Dit is onnodig. Er zijn speciale bedrijven waar je terecht kunt voor dieptereiniging, en daarna is de badkamer als nieuw. Wat de specialisten in reinigen doen is in feite ontkalken. Daarna kun je het makkelijk bijhouden. Dit geldt natuurlijk ook voor een nieuwe badkamer, regelmatig tegels en sanitair ontkalken zodat zich geen vuil kan hechten. Tussendoor kun je de badkamer schoonmaken met een schoonmaakmiddel wat niet meer dan een geurstof is.

Lotte

Terug naar boven