Een inboedelverzekering vergelijken? Zo doe je dat!

Wanneer we in het bezit zijn van een woning, dan moeten voor de spullen die in de woning staan een inboedelverzekering worden afgesloten. Dat is zeker geen overbodige luxe. Een inboedelverzekering is er een die je huisraad in huis verzekerd. Een inboedelverzekering is er een die de verzekeringnemer bij een betrouwbare verzekeringsmaatschappij moet afsluiten. Je probeert altijd een zo goed mogelijke verzekering af te sluiten voor je huisraad. Voor de verzekering van al je spullen betaal je maandelijks of jaarlijks een premie. Bij een verzekering vergelijken is het belangrijk dat je vooraf goed de voorwaarden bij verschillende maatschappijen gaat vergelijken. Er zijn bij inboedelverzekeringen grote verschillen tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Het vergelijken

Dus vergelijk alle inboedelverzekeringen maar is, dan zul je zien dat het niet altijd gemakkelijk is. De verschillen die er zijn, kun je vaak moeilijk onderscheiden. Neem de tijd wanneer je de verzekeringen gaat vergelijken met elkaar. Je zult er voldoende tijd in moeten steken, voordat je alle voor- en nadelen van de verschillende maatschappijen op een rijtje hebt staan. Wanneer je het woord huisraad tegenkomt, dan wordt daarmee bedoelt de inboedel van een particulier. Huisraad zijn alle roerende zaken die in een woning staan. Hieronder worden potten en pannen gerekend, maar ook fietsen, televisie, bromfietsen, kleine huisdieren en vaartuigen. Ook de spullen die onder een afdak staan of in trappenhuizen vallen bij bepaalde maatschappen onder de inboedel. Zelfs je tuin, als je die hebt, wordt bij veel maatschappijen tot de inboedel gerekend. Kijk dus vooraf goed na wat allemaal tot je inboedel wordt gerekend. Lees daarvoor zeker ook altijd de kleine lettertjes. Je moet nooit, als er problemen zijn, voor verrassingen komen te staan.

Wanneer er wordt ingebroken

Als er wordt ingebroken en er is huisraad gestolen, dan zal een verzekeringsmaatschappij in veel gevallen tot uitbetaling overgaan. De verzekeringsmaatschappij zal wel controleren of er inbraaksporen zijn. Dat wil dus zeggen dat er gekeken wordt of er sloten zijn vernield of dat men binnen is gekomen door een ruit te vernielen. Als dat het geval is, dan ben je daar voor verzekerd. Ook moet je kijken naar de verschillen van de inboedelverzekeringen wanneer er schade ontstaat door een storm, neerslag of blikseminslag. Er zijn ook gebieden waar er regelmatig wasgoed dat in tuin hangt om te drogen, wordt gestolen. Ook een vergoeding daarvoor staat in het contract dat je eventueel bij een maatschappij afsluit. Ga dus bij een verzekering afsluiten niet over een nacht ijs. Neem er ruim de tijd voor en ga de verzekeringen, die aangeboden worden, onderling goed vergelijken. De hoofdzaken zullen niet voor elkaar onderdoen. Je moet vooral op de kleine details letten. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen krijg je een korting op de premie als je het bedrag per jaar betaalt. Voordat je een inboedelverzekering bij een maatschappij gaat afsluiten, moet je dus eerst bij de verschillende maatschappijen weten wat de premie is die je moet betalen en waarvoor je je dus verzekerd. Zorg er ook voor dat je niet gaat oververzekeren. Daar heb je ook niets aan. Je moet ook nagaan als je een stacaravan hebt of daar de spullen van verzekerd zijn. Je bent er niet altijd, maar ook dan is het belangrijk dat je spullen zijn verzekerd. Ook de spullen die je nieuw koopt, moeten onder de inboedelverzekering vallen.

Lotte

Terug naar boven