Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Het is de nieuwe norm geworden: gezichtsmaskers

Als je niet je in de medische sector werkt, is de kans groot dat je tot twee jaar geleden nog nooit een reden hebt gehad om een gezichtsmasker te dragen. Maar in het tijdperk van het coronavirus, worden beschermende gezichtsmaskers overal gebruikt en zijn ze de nieuwe norm geworden.

Bedek goed je neus en mond

Gelaatsmaskers zijn een manier om jezelf en anderen te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus, maar ze zijn alleen effectief als ze op de juiste manier worden gedragen. Dus als je er een opdoet, zorg er dan voor dat het de kwetsbare plekken op je gezicht bedekt: de neus en de mond.
De neus en de mond zijn de gebieden waar het virus binnen kan komen. Maskers moeten comfortabel passen in de richting van de brug van de neus.

Afhankelijk van de vorm van je neus, kan je masker een beetje boven of onder deze plek liggen.

De positie van het masker op de neus kan variëren afhankelijk van de vorm van je neus, dus de positie moet de plek zijn waar er de beste afdichting is rond je neus en mond.
Gelaatsmaskers die groot genoeg zijn om je kin te bevatten zijn geweldig, maar niet noodzakelijk. De kin hoeft niet te worden bedekt, maar het is gemakkelijker om een goede afdichting rond de mond te krijgen als de kin wordt gebruikt om de afsluiting te ondersteunen, dus veel maskers zullen goed passen onder de kin,

Een masker moet goed, maar comfortabel zitten

Je moet altijd even wennen aan het dragen van een gezichtsmasker, het moet comfortabel zitten, maar het mag nooit de ademhaling beperken.
Het masker hoeft niet strak te zitten, maar je moet er wel voor zorgen dat er zo min mogelijk kieren zijn tussen je gezicht en het masker.

Het heeft geen zin om een schoon, beschermend gelaatsmasker op te zetten als je de binnenkant ervan met vuile handen aanraakt. Om het masker hygiënisch te houden, moet je de handen 20 seconden lang met water en zeep wassen voordat je het opdoet. Je moet het ook aan de banden vastpakken om om het op te zetten.

Als je absoluut het masker moet aanpassen terwijl je het draagt, zorg er dan voor dat je de handen reinigt met ontsmettingsmiddel of zeep en water. Het is het beste om ook je telefoon niet aan te raken terwijl je een masker draagt. Maar als je een dringend telefoontje moet plegen, gebruik dan de luidspreker om te voorkomen dat de telefoon of je handen in contact komen met het masker, en desinfecteer vervolgens de telefoon.

Opletten bij het afdoen

Om het masker af te doen, ontsmet je nogmaals je handen voordat je de bandjes, lusjes of oor elastiekjes losmaakt.
En, natuurlijk, was je handen opnieuw na het verwijderen van je masker.
Het is tegenwoordig vrij moeilijk om aan een wegwerpmasker te komen en N95-maskers zouden voorbehouden moeten zijn aan werknemers in de gezondheidszorg. Dus kiezen velen van ons voor stoffen maskers. Of je een eigen masker hebt gemaakt of er online een hebt gekocht, een stoffen masker moet regelmatig worden gereinigd, het liefst na elk gebruik. Voor het kopen van stoffen maskers kan je kijken voor bijvoorbeeld een 3m ffp3 mondmasker.

Een wasmachine op de heet water stand met het normale wasmiddel zou voldoende moeten zijn om een stoffen gezichtsmasker schoon te maken. 3m ffp2 beschermen minder goed dan de hoger gecertificeerde ffp3 maskers, maar werken nog steeds prima!

Houd het schoon

Wegwerpmaskers mogen maar een keer worden gedragen, maar stoffen maskers kunnen worden gewassen.
Als het stoffen masker gewassen is, laat het dan goed drogen voordat je het weer op je gezicht doet. Om te voorkomen dat het pas gewassen masker besmet raakt, moet je het uit de buurt houden van veelgebruikte oppervlakken in huis en het in een papieren zak bewaren. Plastic zakken en verpakkingen die vocht vasthouden moeten worden vermeden.

Het dragen van een masker wanneer je het huis verlaat wordt nu algemeen aanbevolen, maar het is niet de enige manier om de verspreiding van het coronavirus te helpen vertragen. Om jezelf en anderen te beschermen, moet je nog steeds de sociale afstandsrichtlijnen volgen.

Voortdurend afstand houden en voldoende gezichtsbescherming zijn het meest effectieve middelen dat we hebben om deze pandemie te beëindigen.


Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven