Hoe kies je de perfecte kinderwagen?

Bij het kopen van een kinderwagen zijn er verschillende dingen waarmee je rekening moet houden voor je je aankoop doet. Deze factoren zijn onder meer je budget en het beoogde gebruik. Om de best mogelijke beslissing te nemen, moet je jezelf de volgende belangrijke vragen stellen:

Gewicht van de kinderwagen

Hoewel de meeste ouders het gewicht van hun kinderwagen als de belangrijkste factor beschouwen bij de aankoop van een nieuwe, is het ook belangrijk een aantal andere factoren in overweging te nemen. Je moet bijvoorbeeld bedenken of je je kinderwagen zult gebruiken voor dagelijkse verplaatsingen of in de metro. Zal je je kinderwagen in je auto of door je appartement dragen? Moet je een lichtgewicht kinderwagen kopen of eentje met een zwaarder frame? Wat zou de beste combinatie van deze factoren zijn? Op die manier vind je de beste kinderwagen.

Standaard kinderwagens kunnen 30-40 pond dragen. De meeste kinderen rijden in een kinderwagen tot ze minstens twee of drie jaar oud zijn, als ze rond de dertig pond wegen. Natuurlijk groeit en ontwikkelt elk kind in een ander tempo. Je kind kan veel groter zijn dan het jouwe, of je moet de kinderwagen misschien langer gebruiken dan anderen. Er zijn ook medische redenen waarom je kind de gewichtslimiet van de kinderwagen zou kunnen ontgroeien.

Duurzaamheid

Bij het kopen van een kinderwagen zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Ten eerste moet hij op veiligheid getest zijn. Je kunt dit controleren met een standaard producttestmachine. Deze machine simuleert de beweging van een kinderwagen die een trap op en af rijdt. Hij meet hoe goed een kinderwagen zich tegen de druk houdt. Sommige modellen hebben een waarschuwingsalarm om je te waarschuwen voor eventuele problemen. De test bepaalt ook hoe goed de wielen op hun plaats blijven op een oneffen ondergrond.

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden is het materiaal waarvan de kinderwagen gemaakt is. Kinderwagens van hard plastic zijn broos, terwijl die van aluminium sterker en duurzamer zijn. Sommige materialen, zoals een stoffen overkapping, zijn gevoelig voor slijtage door honden. Kies een dikker materiaal als je van plan bent de kinderwagen jarenlang te gebruiken. Zorg dat je de gewichtscapaciteit van de wandelwagen begrijpt, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Luifels

Hoewel de meeste kinderwagens met luifels geleverd worden, vraag je je misschien af wat het ene beter maakt dan het andere. De waarheid is dat kinderwagens met luifels niet zo doeltreffend zijn als ze zouden kunnen zijn, zodat je extra voorzorgsmaatregelen moet nemen om te zorgen dat je kind tijdens het wandelen tegen de zon beschermd is. Hieronder volgen enkele tips voor het kiezen van de juiste overkapping voor je kinderwagen. Eerst en vooral moet je er zeker van zijn dat de luifel die je kiest compatibel is met je kinderwagen.

Luifels zijn niet noodzakelijk, maar ze kunnen je baby meer bescherming en een comfortabeler ritje bieden. De meeste lichtgewicht overkapping-kinderwagens en reis-kinderwagens worden geleverd met een luifel. Maar er zijn nog andere voordelen aan een luifel op je kinderwagen. Niet alleen beschermt hij je kind tegen de zon, maar hij maakt het ook gemakkelijker om hem op te bergen en in te klappen. En natuurlijk moet de luifel de juiste maat hebben, zodat je hem kunt verstellen om je kind tegen de zon en andere elementen te beschermen.

Reissystemen

Je moet altijd de eigenschappen van kinderwagens vergelijken voor je er een koopt. Zoek grotere wielen voor wendbaarheid en een goede duwstang om je te helpen sturen. Kies een reiskinderwagen die geleverd wordt met een autostoeltje of wagen. Zo kun je je baby er meteen na de geboorte uithalen, zonder dat je zuigeling wakker wordt. Zoek ook naar kinderwagens met extra opbergruimte voor een baby-autostoeltje. Of je nu een wandelwagen voor een pasgeborene of een peuter nodig hebt, er zijn veel keuzemogelijkheden.

Als je meer dan één kind hebt, kun je kiezen voor een reissysteem, dat de kinderwagen, het baby-autostoeltje, het bassinet en de adapters omvat. Deze soorten zitten meestal boordevol functies, zoals met één hand opvouwen, bekerhouders, voorbladen, en volledig verstelbare zitjes voor pasgeborenen. Ze kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden, afhankelijk van de behoeften van het kind. Maar het is belangrijk om de veiligheidsclassificatie van het reissysteem dat je interesseert te controleren.

Dubbele kinderwagens

Als je een dubbele kinderwagen kiest, moet je rekening houden met de levensstijl van zowel jou als je kind. Houd je van een actieve levensstijl, of ben je vooral thuis? Wil je dat je dubbele kinderwagen licht van gewicht is, gemakkelijk te manoeuvreren, en gemakkelijk op te bergen? Dit zijn allemaal belangrijke overwegingen om te maken vóór je je nieuwe dubbele kinderwagen koopt. Hieronder staan enkele tips over hoe je de beste dubbele kinderwagen voor jou en je kind kunt kiezen.

Je zult ook de indeling van de zitjes willen overwegen. Zoek je een zij-aan-zij kinderwagen, waar het ene zitje tegenover het andere staat, of een tandem kinderwagen, waar de twee zitjes voor elkaar staan? Je zult er zeker van willen zijn dat de kinderwagen die je kiest door alle deuropeningen past, ook die van restaurants en koffiehuizen. In-line dubbele kinderwagens zijn meestal smaller dan enkele kinderwagens, en bieden een apart zitje voor de peuter erbovenop.

Lotte

Terug naar boven