Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Hoe maak je een fotowand?

Een fotowand is een combinatie van verschillende foto’s in een bepaald patroon op een muur. Het wordt veel gebruikt om bijvoorbeeld familiefoto’s of reisherinneringen weer te geven. Vaak komt er een bepaald thema of een bepaalde kleur terug in alle foto’s. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Soms past een wirwar van verschillende foto’s juist erg goed in een bepaalde ruimte. De trend van fotowanden is al een aantal jaren gaande en het einde is nog niet in zicht. Sterker nog, er zijn tegenwoordig vele bedrijven en specialisten die inspelen op deze trend. Een fotowand is de uitgesproken manier om karakter of stijl aan een bepaalde ruimte in je huis toe te voegen. Zelfs de kleinste ruimtes kunnen al benut worden om een ruimte helemaal op te fleuren met een simpele foto wanddecoratie. De trap is ook een veelgebruikte plek om de vaak lange en hoge muur om te toveren tot een gezellig of inspirerend uitzicht. En ondanks dat een mooie fotowand er vaak erg professioneel en misschien wel een beetje ontmoedigend uitziet, hoeft het zelf maken van de wand geen moeilijke klus te zijn. Wij zullen hier een aantal tips delen waarmee we je op weg kunnen helpen. Daarnaast is er genoeg informatie en fotowand inspiratie te vinden op het internet.

Kies de foto’s met zorg

Selecteer eerst met zorg de foto’s die je aan de muur wilt hangen. Probeer de foto’s eerst digitaal bij elkaar te plaatsen om te kijken hoe ze bij elkaar passen. Denk hierbij goed na of je een thema wilt hanteren of dat je gewoon een paar mooie foto’s door elkaar wilt ophangen. Deze keuze hangt uiteraard ook sterk af van de ruimte waar de fotowand komt. Is het in de huiskamer waar al veel kleuren te zien zijn, dan is een zwart wit fotowand misschien juist wel een mooi contrast. Op de muur bij de trap wordt vaak gekozen voor reisfoto’s en dan voor elke trip een aparte sectie.

Kies de vorm van de foto’s en de lay-out

Nadat je goed nagedacht hebt welke foto’s je op de wand wilt is het tijd om te bedenken welke vormen de foto’s op de wand gaan hebben. Hierbij is er keuze uit cirkel, vierkant of hexagon. Het kan zijn dat je hierbij nog wat wijzigingen aanbrengt in je foto’s omdat sommige foto’s beter passen bij bepaalde vormen dan andere foto’s. Je weet nu hoeveel foto’s je wilt ophangen en welke vorm er gebruikt gaat worden. Dan is het nu tijd om de lay-out te bepalen. Doe je ze allemaal dicht bij elkaar of juist vrij uitgespreid met lege ruimtes ertussen? Je kan er ook voor kiezen om er vormen tussen te doen zonder foto. Dan kun je bijvoorbeeld een vorm van kurk of spiegel tussen de foto’s hangen. Om een goed beeld te krijgen van de lay-out zou je de vormen die je gaat gebruiken uit kunnen knippen van papier en deze op de grond of je tafel leggen. Zo kun je goed spelen met verschillende soorten lay-outs.

De materialen

De laatste keuze die je kunt maken is welke materialen je gebruikt om de foto’s op de plaatsen. Wil je een foto op aluminium, of liever forex (kunststof) of plexiglas?

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven