Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Is de Dyson Airwrap echt de moeite waard?

Sinds april 2020 ben ik eigenaar van mijn Dyson Airwrap. Met een apparaat van 500€ wilde ik na een week geen recensie schrijven, maar het apparaat vele maanden uitproberen.

Na 7 maanden heb ik nu een duidelijke mening of het apparaat de moeite waard is: JA!

Ik heb het zelf gekocht in de online shop van de Mediamarkt

Een paar algemene feiten over de Dyson Airwrap

 • Prijs ongeveer 500€, kortingen zijn zeer zeldzaam.
  Tip: Er is een Dyson Shop op Ebay (de afdruk zegt Dyson), die gerenoveerde apparaten aanbiedt tegen een lagere prijs (dat was een leestip). Maar hier kan ik geen uitspraak doen over garantie/waarborg.
 • Verkrijgbaar in nikkel/fuchsia, zwart/violet en beperkt ook in koper.
 • Wordt geleverd in grote, hoogwaardige bruine opbergdoos met magneetsluiting
 • Drie luchtstroomsnelheden
 • Drie temperatuursstappen en een aparte koude fase
 • Hittebestendige antislipmat
 • Vermogen 1300 watt
 • Kabellengte 2,7m met flexibele verbinding
 • Accessoires in de grote opbergdoos (volumineus en neemt veel ruimte in beslag)

Ik zie een groot voordeel in de permanente temperatuurmeting (40 keer per seconde), die het verwarmingselement zodanig regelt dat de temperatuur continu onder 150 graden wordt gehouden. Dit moet hitteschade voorkomen. Subjectief gezien wordt het haar nog steeds erg heet en ik kan gewoon de aanbevolen 15 seconden met de krultang aan, omdat het onaangenaam heet wordt op het gezicht en de hoofdhuid.

Belangrijk: Het filter moet regelmatig worden afgestoft met de bijgeleverde filterreinigingsborstel, omdat anders de prestaties afnemen.

De bedieningselementen
De grote aparte koude-instelling is vooral belangrijk in combinatie met de krultang. Het zorgt er ook voor dat de opzetstukken snel afkoelen, zodat u ze kunt aanraken om ze te verwisselen.

Snelle en eenvoudige bevestiging en demontage van de opzetstukken met de vergrendelknop

Ik heb het apparaat gekocht omdat ik het gevoel had dat ik elke video op YouTube en TikTok aan het bekijken was en ik wilde zulke mooie golven hebben.
Mijn haar is niet erg lang, mijn styling vaardigheden zijn echt mager, dus ik heb niet eens gewacht op zeer gelijkaardige resultaten. Maar al met al hoopte ik op meer.

Men moet de aanbeveling niet in zijn geheel benaderen, maar kijken hoeveel van de in totaal 11 essays men uiteindelijk zou gebruiken.

De zogenaamde Complete Set bevat al acht van hen. Met uitzondering van de haardrogerbevestiging koop ik alle hulpstukken apart van Dyson.

Laten we de essays eens nader bekijken. Het is veel gemakkelijker om te beslissen of u de Dyson Airwrap in zijn geheel genoeg gebruikt om de initiële investering de moeite waard te maken.

Pre-Styling-droger
Ik ben eigenaar van de Dyson Supersonic haardroger, die al jaren constant in gebruik is. Ik hou van de Supersonic haardroger en zou hem meteen terug kopen als hij ooit kapot zou gaan.
De kleine haardroger past niet helemaal bij de grote haardroger, maar over het algemeen is het een sterke haardroger, die ik ook af en toe gebruik als Emil de Sonic haardroger gebruikt.
Evaluatie: Omdat de luchtstroomopening echter zeer groot is, is een zeer gerichte droging moeilijker. Elke redelijke haardroger voor een tiende van de prijs zal uw haar ook droog krijgen.

Het haar wordt met het drooghulpstuk geblazen, met de volumeborstel gedroogd en met de zachte gladmakende borstel rechtgezet.

Ronde volumeborstel
Ik gebruik deze volumeborstel meestal voor de Dyson Airwrap. Ik gebruik het wanneer ik meer volume wil, wanneer ik de tips wil verdraaien of wanneer ik mijn kapsel wil opfrissen op dag 2 en 3 na het wassen van mijn haar. Ik gebruik de borstel ook als ik droogshampoo heb aangebracht. Met de volumeborstel en de warmte ziet het haar er daarna weer goed uit.
Beoordeling: Elke 08/15 luchtvolumeborstel doet het werk net zo goed, daar heb je geen €500,- apparaat voor nodig.

Zachte gladmakende borstel groot/klein
Het zachte penseel met flexibele haren en roze ronde knoppen is volgens Dyson ontworpen voor een zijdezachte en gladde styling. Ik gebruik het in de grote versie na het föhnen om de haarstructuur glad te strijken zonder verlies van volume. Dat maakt ze echt goed en de haren zijn niet ongemakkelijk. Ik moet echter wel de luchtstroom op de laagste stand zetten, anders vliegt mijn haar alle kanten op.

Evaluatie: Je kunt net zo goed met een goede haardroger en een peddelborstel of met een paar streken van het strijkijzer, maar dan met veel meer schadelijke warmte.

Vaste gladmakende borstel groot/klein
Dyson zegt dat deze borstel voor een gladdere styling zonder frizz is. Persoonlijk vind ik de borstel helemaal niet leuk omdat de haren hard en oncomfortabel zijn. Ik heb het net twee keer gebruikt en heb het nooit meer gebruikt.
Commentaar: Onbuigzaam, oncomfortabel en de zachte gladstrijkende borstel doet het beter op mijn haar.

Luchtwikkelkruller
30mm // 40mm // Lang 30mm en 40mm // Dunne 20mm beschikbaar
Ik ben eigenaar van de 30mm en 40mm opzetstukken die in de set zijn opgenomen in lange en normale uitvoering. Overigens zijn er altijd twee opzetstukken per maat inbegrepen, één voor elke draairichting, zodat het resultaat symmetrisch is.

40mm lange bevestiging, apart verkrijgbaar.

Dyson zegt dat de krullen niet aan droog haar kleven, wat ik kan bevestigen. Na een uur is er niets meer over voor mij.
Zelfs in nat haar is dit nauwelijks mogelijk, althans met mijn haar. De luchtstroom is niet in staat om mijn zware haren aan te trekken. Het haar moet licht vochtig zijn. Helaas heb ik zo’n dik en dicht haar dat ik in ieder geval de wortels moet drogen en ook de lengtes droog worden.
De toepassing voor het perfecte resultaat is daarom niet eenvoudig en ongecompliceerd voor elk haartype.

Uitgebreid gekruld met de 30mm bevestiging volgens de instructies en gefixeerd met veel haarlak. Ongeveer 10 minuten na de styling.

Dus na het drogen van mijn haar in de lengtes maak ik het weer een beetje nat en pas dan kan ik de opzetstukken goed gebruiken. Voor mijn hoofd, als ik echt de 15 seconden warmte wil houden (er is geen timer of pieptoon) plus droogtijd, heb ik ongeveer 30 minuten nodig. Met de Philips-kruller of het strijkijzer ben ik persoonlijk sneller.

Haar alleen zacht gekruld met de 40mm bevestiging.

Het resultaat
Het resultaat houdt niet stand in droog haar. Het werkt ook niet in nat haar, want mijn haar droogt niet uit (dat heb ik een keer geprobeerd en het kostte me bijna twee uur om mijn haar droog te krijgen – nooit meer).
Als alle omstandigheden goed zijn, zullen de krullen een dag lang meegaan. De volgende ochtend is er niets meer te zien, behalve een beetje meer volume. Ik was zo ongelooflijk teleurgesteld over de prijs.

Het zou kunnen komen door mijn haarstructuur, dus ik probeerde de bevestiging op mijn zus, die heel fijn en weinig haar in boblengte heeft. Het resultaat was belabberd, echt belabberd. Na een half uur was er absoluut niets meer over van haar krullen.

Vers gestyled ziet het er mooi uit, het haar glanst intensief omdat er minder warmte wordt gebruikt dan bij andere apparaten. Maar op de lange termijn ben ik teleurgesteld in het resultaat en dat met een toestel van 500€.
Maar bij Instagram schreven sommige mensen me dat het goed voor hen werkt.

De uiteinden zijn gestileerd met de 40mm lange bevestiging.

Evaluatie: Het haar moet het juiste vochtgehalte hebben en in vele secties worden verdeeld. Dit kost tijd en maakt de toepassing met grote hoeveelheden haar complex en ook lang. Je moet het juiste haar hebben, de perfecte vochtigheid en techniek. Ik vind dit in zijn geheel te uitgebreid. Als je echt idiote krullen wilt maken, moet je eens naar mijn favoriet kijken.

Conclusie Dyson Airwrap

Met alle negatieve punten zou men kunnen neigen naar een duidelijk “nee” voor een koopadvies, wat ik ook doe. Maar ik gebruik de afzonderlijke onderdelen wel regelmatig, vooral de volumeborstel of het gladmakende opzetstuk.

Maar in plaats van een Dyson Airwrap kunt u de individuele apparaten zoals een stijltang, volumeborstel, krultang kopen en u zult uiteindelijk goedkoper wegkomen. Maar wie een alles-in-één apparaat wil hebben, speciaal voor volume, zacht gladstrijken of een haardroger, kan er naar kijken.

Gewoon leuk om te hebben, maar absoluut geen must-have! Kijk uit voor Black Friday kortingen, dan is het niet zo duur. Het apparaat heeft immers een goede doorverkoopwaarde als het voor u een flop zou zijn.
Bekijk zoveel mogelijk video’s, denk er goed over na of en hoeveel van de essays je echt gaat gebruiken of dat één enkel apparaat niet genoeg is.

Bedankt voor het lezen en groetjes,

Madam Lotte

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven