Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Leuk om te weten: Welke tafel hoort bij mijn bank? *

{*inclusief reclame voor gestoffeerde Fischer meubelen} Het maakt niet uit of het als blikvanger dient of onopvallend in de woonkamer is geïntegreerd – een salontafel kan veel doen! Maar het functionele object komt pas echt tot zijn recht als het past bij de bank en de rest van het meubilair. Lees hier wat er moet worden overwogen en hoe u de juiste salontafel voor uw woonkamer kunt vinden. een gastartikel van Florian

1. het vinden van de juiste hoogte voor de salontafel

De eerste vraag die meestal gesteld wordt voor de aankoop van een salontafel: Hoe hoog moet het zijn? Het antwoord is: Het hangt allemaal af van de bank! Een salontafel moet in principe ongeveer even hoog of iets lager zijn dan de stoelen van het meubilair eromheen. Een glas wijn of een mooi geïllustreerd boek moet immers altijd binnen handbereik zijn. De meeste tafels in de woonkamer zijn tussen de 30 en 50 cm hoog. Terwijl hogere tafels gebruikt kunnen worden om te eten of te werken, zorgen lagere tafels voor een gezellig loungegevoel.

Welke tafel in de woonkamer past bij de bank

Een salontafel moet ongeveer even hoog of iets lager zijn dan de stoelen.

2. kies de grootte voor de salontafel

De grootte van de salontafel moet worden aangepast aan de persoonlijke behoeften enerzijds en aan de grootte van de bank en de woonkamer in het algemeen anderzijds. Als de woonkamer erg groot is, gaat een te kleine tafel verloren, terwijl een grote tafel in kleine ruimtes beklemmend kan zijn. In principe kan men zeggen: de lengte van de salontafel moet ongeveer de helft of een derde van de lengte van de bank zijn. Je moet je ook afvragen hoe groot de plank moet zijn? Wilt u dat er veel tijdschriften en brillen in passen of is een kleinere ruimte voldoende? In ieder geval mag de plank niet te vol zijn, anders veroorzaakt het onrust.

Woonkamertafel: De optimale grootte

In kleine ruimtes heeft een grote salontafel een drukkend effect.

3. de vorm van de tafel: hoekig of rond?

De vorm van uw salontafel heeft een belangrijke invloed op de sfeer in de kamer. Tafels kunnen in principe in alle mogelijke vormen worden gemaakt, maar de meest voorkomende zijn rond en vierkant. Ronde tafels zijn dynamisch en brengen dynamiek in de woonkamer. De rondingen van de tafel maken de bank ook zachter en creëren ruimte om te bewegen. Ze zijn een brutale blikvanger, vooral bij kleine banken, terwijl ovale tafels ook goed harmoniëren met grotere varianten. Ronde tafels gaan bijzonder goed samen met banken in Scandinavische stijl en retro-banken. Dankzij hun tijdloze vormgeving kunnen hoekige tafels goed gecombineerd worden met verschillende banken. Terwijl rechthoekige tafels er smaakvol uitzien met hoogwaardig gestoffeerd meubilair* zoals woonruimtes of langwerpige banken, zien vierkante tafels er geweldig uit met kleinere banken of u-vormige zitruimtes.

Woonkamertafel: Heeft u liever een ronde of een vierkante tafel?

De vorm van de salontafel heeft invloed op de sfeer van de kamer – kleine, ronde tafels passen heel goed bij de Scandinavische stijl van inrichten.

4. het materiaal: rustiek, speels of klassiek?

De keuze van het materiaal hangt vooral af van de persoonlijke smaak. Het is belangrijk dat de salontafel qua stijl en kleur goed harmonieert met de andere meubels.

Beperkt glas

Een glazen tafel is onopvallend en perfect om de salontafel niet in het midden van de kamer te plaatsen. Het past in bijna elke woonkamer en maakt de kamer luchtiger. Kleurrijke objecten zoals heldere tapijten kunnen met een glazen tafel optimaal tot hun recht komen. Ronde tafels van glas gaan goed samen met moderne banken, terwijl vierkante tafels goed samengaan met klassieke banken. Het enige nadeel: vingerafdrukken zijn direct zichtbaar op glas, wat de tafelverzorging iets ingewikkelder maakt.

Woonkamertafel: van glas, hout of metaal?

Houten banktafels zijn een klassieker, die er niet alleen goed uitziet met de rustieke landhuisstijl.

Veelzijdig hout

Houten salontafels zijn klassiekers die in vrijwel elke woonkamer welkom zijn. Hout is robuust en creëert een natuurlijke sfeer. Of het nu rustiek of minimalistisch is – een houten tafel past bij bijna elke stijl. Hoe lichter het hout, hoe vriendelijker en lichter de woonkamer lijkt. Heldere houten salontafels gaan bijzonder goed samen met stoffen banken of banken in de Scandinavische stijl. Donker hout daarentegen ziet er eleganter uit en kan heel goed gecombineerd worden met lederen banken in vintage of koloniale stijl, vooral als het oppervlak van de tafel gelakt en gepolijst is.

Edelmetaal

Bijzettafels van metaal stralen elegantie uit en maken de ruimte tegelijkertijd edeler en moderner. Vooral omdat kleine bijzettafels met filigrane vormen metalen salontafels hun effect laten zien. Verchroomde tafels vullen eenvoudige banken aan en geven de woonkamer een puristisch en luxueus tintje. Maar ook in woonkamers in een rustieke industriële stijl is een tafel van metaal boeiend! En nu: Veel plezier bij het winkelen!

Florian Richter werkt voor het bedrijf Gestoffeerd meubilair Fischer. Voor hem is het een hartenwens om al die mensen te helpen die op zoek zijn naar mooi design, hoogwaardige materialen en nauwkeurige afwerking.

*Dit item werd geproduceerd in samenwerking met Postermöbel Fischer//Picture Credit: Shutterstock.com

MEER OVER HET ONDERWERP

  • Designklassiekers: De ess.tee.table van Horenglarus
  • De Lady-Blog leeft: Onze tafel van &traditie
  • Designklassieker: De bijzettafel E 1027
  • Onze linnen bank kussens van My Monogram

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven