Mijn favoriete BH types!

De dagen zijn voorbij dat een BH alleen gebruikt werd om je voorgevel te ondersteunen. BH’s zijn nu een meer dan ooit stijlstatement. Ze voegen schoonheid toe en dienen natuurlijk ook het originele doel. Een goed passende beha kan wonderen doen voor die uitstraling van een vrouw, terwijl een verkeerd passende je juist onzeker kan maken. Daarnaast zijn er tegenwoordig zoveel verschillende type BH’s dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet! Vandaag ga ik met jullie kijken naar mijn favoriete type BH’s.

1. Strapless BH

Een strapless BH is een BH die geen schouderbandjes heeft. Deze BH is in de regel gevoerd met siliconen of rubberen bandjes, en heeft vaak schuimcups voor extra steun. Het zijn deze steunsystemen, het extra gebruik van beugels en de algemene structuur van de beha die je voorgevel steun geven.

Strapless BH’s zijn er in verschillende soorten. Zo bestaan er gewatteerde strapless BH’s, naadloze strapless BH’s, strapless plunge BH’s, en nog veel meer.

Strapless BH’s zijn ideaal voor strapless jurken en lenen zich ook voor bruidskleding, tanktops of spaghettibandjes. Wat de gelegenheid ook is, je strapless beha moet je altijd een zelfverzekerd gevoel geven omdat je op de beha vertrouwt voor steun. Daarnaast ziet het er gewoon erg chique en sexy uit. Een van mijn favoriete strapless BH is van Annadiva Lingerie. Deze hoort zeker in mijn lijstje met mijn favoriete type BH’s!

2. Push Up BH

Push up BH’s zijn meestal populair bij vrouwen met een kleinere tot gemiddelde cupmaat, vanwege de decolleté creërende eigenschappen van de push-up BH. Een vrouw met vollere borsten kan echter ook nog steeds baat hebben bij een push up BH. Voornamelijk in een jurkje of blouse die laag is uitgesneden bij de borsten, kan het mooi zijn een push-up BH te dragen. 

Push up BH’s hebben een kussentje onder in de cup, waardoor de borsten omhoog worden geduwd. Sommige push-up BH’s hebben ook een kussentje aan de zijkant van de borst, hierdoor worden de borsten ook mooi tegen elkaar aan geduwd.

Je vindt veel technieken in push up beha’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorgevormd schuim dat in elke cup is ingebouwd en eventueel uitneembaar is. Hierdoor kun je zelf ervoor kiezen of je jouw borsten wil liften en groter wil laten ogen, of toch voor subtiel gaat.

Ik zelf ben een grote fan van push-up BH’s, net zoals vele vrouwen. De push-up BH kan vrouwen een echte confidence boost geven, wat wil je nog meer!?

3. Sport BH

Sport BH’s maken een einde aan het stuiteren van de borsten dat zowel hinderlijk als gênant is tijdens het sporten. Daarnaast voorkomen sport BH’s ook schade aan het borstweefsel. Het is belangrijk tijdens het sporten niet zomaar een sportbeha te dragen, maar ook een die comfortabel zit en de vrouwelijke rondingen goed ondersteunt. Een goed passende sport BH zorgt er namelijk voor dat jij je zelfverzekerd voelt tijdens het sporten!

Zelfs activiteit zoals fietsen en lange afstandswandelingen belasten de borsten van vrouwen. De belasting die lichaamsbeweging op de borsten van vrouwen uitoefent kan op lange termijn schade, verzakking en ongemak veroorzaken. Daarom hoort een sport BH ook zeker in het lijstje thuis, omdat hij simpelweg essentieel is in het dagelijks leven om gezond te blijven!

Zo, ik heb jullie nu een kijkje gegeven in mijn favoriete BH types. Mocht je zelf nou een heel ander lijstje hebben, laat het mij dan vooral weten. Wie weet kunnen we elkaar inspireren! 

Lotte

Terug naar boven