Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Schoolinschrijving: knutselideeën rond het schooltasmotief

De eerste schooldag nadert in grote stappen voor de starters in 2019. Natuurlijk heeft het kind geen knutselideeën nodig rond het begin van de school om in de juiste stemming te komen voor school. Toch is het leuk als de school ook een onderwerp is bij het knutselen met kinderen – de eerste schooldag moet immers op gepaste wijze gevierd worden! Ik heb een paar ideeën voorbereid voor de eerste schooldag… knutselideeën rond het schooltasmotief is in elkaar gezet.

Laten we eerst naar de keuken gaan. Waar, kun je een taart een knutselidee noemen? : )

Schooltas taart

Schooltas taart

Als je geen tijd of zin hebt om een uitgebreide taart te bakken, kun je gemakkelijk een schooltas maken van een normale ronde taart en een servet. Boven zie je een prototype… Misschien kun je het servet wat mooier opvouwen.

Schoolkegels van ijzeren kralen – sjabloon

Je kunt ook gemakkelijk kleine schooltasjes “kraaltjes” met ijzeren kraaltjes maken. Of het nu gaat om een verstrooiingsartikel voor de tafelversiering op het feestje voor het begin van de school of om een kaartje – je kunt altijd nog de schattige kleine schooltasjes gebruiken. De eenvoudige schooltassen zijn ook goed voor de kinderen om te knutselen. Hier vindt u ook andere sjablonen met ijzeren kraaltjes speciaal voor meisjes.

IJzer-op-kralen Schooltas sjabloonHama Kralen suikerzakje ijzer-op-kralen

Heb je net zo’n ongeduldige eerstejaars thuis als ik? Hanna kon vorig jaar niet snel genoeg gaan en vroeg elke dag: “Hoe vaak moet ik nog slapen?” Dus ik besloot om af te tellen naar de eerste schooldag. Voor dit… deze Schooltas sjabloon gebruikt. Hanna mocht de schooltas inkleuren en op de achterkant heb ik “Countdown to the first day of school” geschilderd.

Neem dit of een ander blanco sjabloon en trek een lijn voor elke resterende dag tot de school begint. Deze worden dan elke dag afgesneden. Of u kunt het aantal dagen als cirkels tekenen en elke dag een smily in schilderen, afhankelijk van de stemming van het kind. Of je kunt de kinderen kleurig laten schilderen, en op de eerste schooldag heb je een kleurrijke schooltas om op te hangen.

Vulling van de schooltas

Je hebt een genaaide schooltas voor je kinderen gekocht of zelfs zelf genaaid (ik bevries in ontzag)? Geweldig! Deze tip is speciaal voor u: Het zou jammer zijn als de schooltas na de eerste schooldag in de kelder zou verdwijnen. Met behulp van conische vullingen kunt u van de schooltas een kussen maken. Een geweldig idee, dat ik graag met u wil delen. Klik op de foto om naar Amazon te gaan (affiliatielink).

Bedankt voor het lezen en groetjes,

Madam Lotte

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven