Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Tijd om te sporten: Dit heb je nodig!

Sportschoenen kopen is een goed begin. Je moet dringend uit je luie zetel komen, zeker als je gedoemd bent om dagelijks uren zittend achter een computer te werken. Is dat laatste het geval, dan is bewegen een levensbelangrijke noodzaak voor je. Weet je wat er allemaal kan gebeuren als je lichaam te veel in rust verkeert? Je darmen worden lui, je spieren worden slap en je bindweefsel verliest op de lange duur zijn soepelheid. Het stroomt allemaal niet meer natuurlijk en je dreigt ziek te worden. Om nog maar te zwijgen over de overtollige kilo’s die om de hoek loeren. Ook als je geen zittend werk uitoefent, is sporten een fantastisch tijdverdrijf: mens sana in corpore sano.

Hockey? Of toch maar tennis?

Ga je voor tennisschoenen of hockeyschoenen? Een ding is zeker: er is een sport voor iedereen. Je favoriete sport heeft vaak te maken met de idolen uit je jeugd. Werd je wild van de gekke fratsen van John McEnroe of was het de winnaarsmentaliteit van Steffi Graf die je aan het scherm gekluisterd hield? Dan is de kans groot dat je gebeten bent door de tennissport. Ben je wat jonger, dan koop je misschien een paar tennisschoenen omwille van het talent van pakweg Aryna Sabalenka. Mogelijk zegt tennis je amper iets en droom je weg bij een wedstrijd van de Nederlandse hockeyploeg bij de vrouwen. Schaf je dan zo vlug mogelijk een paar hockeyschoenen aan en laat zien wat je kan.

Sport is voor iedereen

Het prachtige aan sporten is dat er geen leeftijd op staat. Niemand verplicht je om de wereldtop te halen. Een financieel lonende carrière met een grote schare supporters achter je aan is meegenomen, maar is geen optie meer eens je een bepaalde leeftijd hebt. Ga dan voor een recreatieve vorm van sporten en geniet op die manier van een gezond lichaam. Man of vrouw, jong of oud, getalenteerd of net wat minder getalenteerd, ieder vindt zijn of haar gading. De kunst is nu nog om het juiste materiaal te vinden. Waaronder dus de meest geschikte schoenen.

Tennisschoenen of hockeyschoenen: ga voor functionaliteit

Sportschoenen mogen uiteraard een lust voor het oog zijn, maar vergeet niet dat ze vooral functioneel dienen te zijn. Niemand wil blessures. Zorg er zeker voor dat je sportschoenen goed zitten en ga na welk merk voor jou perfect is. Houd rekening met de toestand van de ondergrond. Wil je hockey spelen in de winter of in de zomer? Wil je als tennisspeler of -speelster hoge toppen scheren op gravel of ga je je toeleggen op hardcourt? Zoek dus de juiste mix tussen het visuele en het functionele aspect van je hockey- of tennisschoenen.

En nu: sporten maar

Eens je de juiste schoenen hebt aangekocht, is er geen excuus meer. Sluit je aan bij de plaatselijke hockeyploeg en speel je in dat team. Of schrijf je in voor je eerste tennistornooi en word een opslagwonder. De kans dat je de top zal halen, is eerder klein, maar de dopamine die vrijkomt bij het sporten zal je meer voldoening geven dan het pak chips dat je eet bij het kijken naar je favoriete televisiefeuilleton. Succes!

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven