Tips om alles uit jouw outdoor reis te halen

Reizen is een geweldige manier om mezelf te ontdekken en uit te dagen. De euforie en adrenalinestoot die je krijgt van je avonturen in de buitenlucht doen me altijd hunkeren naar meer.

Om van jouw reis te genieten, moet er een evenwicht zijn tussen planning en spontaniteit. Om dit mogelijk te maken, zorg je er best voor dat je goed bent voorbereid. Hier vind je enkele manieren om optimaal te genieten van je avonturen in de buitenlucht. Voor meer tips en ideeën kan je ook terecht bij OutdoorOnly.

Uitgebreide research

Het plannen van een reis is nooit gemakkelijk, maar dankzij het internet gaat het net iets sneller. Zelfs als je niet het type planner bent, helpt het toch om een basisroute van je reis te maken. Als je een gastgezin boekt via Airbnb of Couchsurfing, controleer dan eerst de achtergrond van je toekomstige gastheer of gastvrouw en leer hem of haar beter kennen. Je hebt te maken met vreemden uit een ander deel van de wereld, dus het loont de moeite om ervoor te zorgen dat je veilig bent wanneer je in hun woning verblijft.

En hoe zit het met de regelgeving in het land van bestemming? Wil je bijvoorbeeld wildkamperen? Dan moet je wel goed uitzoeken of dit überhaupt is toegestaan in het vakantieland, en ook de andere regels hiervoor.

Ga van het gemaakte pad

Meestal worden de beste avonturen beleefd op plaatsen die niet worden bezocht door gewone toeristen. Ga van de gebaande paden af en ga op zoek naar iets nieuws en uniek dat je later met vrienden en familie kunt delen. Hoewel het altijd geweldig is om toeristische foto’s te maken, gaat er niets boven de sensatie van het bezoeken van ongerepte reisbestemmingen.

Leer de lokale bevolking kennen

Ja, je reist de wereld rond om te ontspannen, je adrenaline te laten stromen en een leuke tijd te hebben. Maar het is ook goed om meer te leren over de plaats die je bezoekt. De lokale bevolking leren kennen, kan je een glimp van hun cultuur geven. Leer een paar basisuitdrukkingen zoals “hallo” en “dank u” in hun moedertaal. Je zou verbaasd zijn hoezeer ze het waarderen dat je echt geïnteresseerd bent in hen.

Pak slim en licht

Het dragen van een zware, logge rugzak op reis is een goede manier om jezelf te straffen. Het is niet alleen slecht voor je rug en schouders, maar ook voor de tas zelf. Je wilt toch geen gescheurde of versleten tas (die je een makkelijk doelwit voor zakkenrollers maakt) bij je hebben tot je een vervangende tas kunt kopen? Licht en slim inpakken verlicht je reislast, zowel letterlijk als figuurlijk. Hoe lichter en kleiner je rugzak is, hoe sneller je je eenvoudig van plaats naar plaats kunt verplaatsen.

Verwacht het onverwachte

Op avontuurlijke tochten moet je je op het ergste voorbereiden. Neem altijd een EHBO-doos mee, waar je ook heengaat. Zorg niet alleen voor een reisverzekering vóór jouw reis, maar neem ook medicijnen mee die je kunt innemen als u misselijk wordt en zalf voor de behandeling van eventuele wonden en snijwonden.

Door de natuur te verkennen en op verschillende plaatsen nieuwe avonturen uit te proberen, ontdek je meer over wat je kunt door je grenzen te testen en erover heen te gaan. Je kan hier op verschillende manieren van genieten zonder dat het onveilig wordt. Ik wens je alvast veel outdoor plezier!

Lotte

Terug naar boven