Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Unieke sieraden: Workshop met Patrik Muff op de Malediven

Wie nu niet droomt van warm zand, golven en de geur van zonnemelk, hij is hier al een paar maanden niet meer geweest. Ik, voor een, ben al snuiven de oranje Lancaster fles als oplosmiddel verslaafden snuiven de oehoe buis.

En natuurlijk kon ik geen nee zeggen toen ik onlangs werd uitgenodigd voor een juweliersworkshop met een strandgevoel, want die vindt binnenkort plaats in het boetiek-luxe resort Amilla Fushi in de Malediven. In de studio van de goudsmid Patrik Muff in München (wiens stijl ik erg waardeer!) mocht ik uitproberen wat hotelgasten dan op blote voeten in een bikini kunnen doen: Samen met de meester-ambachtsman maken ze met behulp van drijfhout en jetsam hun eigen persoonlijke zilveren sieraden.
Patrik Muff Modepilot Maldiven Workshop
Meester-goudsmid Patrik Muff legt de sepia-giettechniek uit

Muff legt uit dat elke leerling-goudsmid de sepia-giettechniek leert. “Sepia”, omdat daarvoor de witte inktvisbot (correct: de achterste schoolpijp van de sepia) wordt gebruikt, die je zo vaak rond het strand ziet liggen: hij is ongeveer 10 tot 30 centimeter lang, gemaakt van kalk, en licht gebogen. Men zou deze schelpen kunnen verwarren met stukken polystyreen. Ze kunnen gebruikt worden als matrijs, omdat je er gemakkelijk je gewenste ring of hangervorm in kunt drukken en snijden.

Het sepia-gietproces wordt vandaag de dag zelden gebruikt, omdat de gietmal al na één toepassing wordt vernietigd: verbrand door het vloeibare zilver.

Het prachtige voordeel: elk resultaat is uniek!

Sepia gieten techniek procedure mode pilot juwelen leerling goudsmid
Gietvormen van sepia-backsculp

Sepia-gietproces

Men moet dus een beetje geduld hebben om achteraf een reissouvenir mee naar huis te nemen dat men echt wil dragen in het echte leven. Maar met de warme Maldivische bries om je neus zou dit veel makkelijker moeten zijn dan hier in het koude München.

De reis naar Amilla Fushi inclusief de juweliersworkshop met Patrik Muff:

van 19 mei tot 31 mei 2018

Het aanbod omvat een vlucht met de Emiraten, 13 overnachtingen in een van de 67 supermoderne villa’s (elk minstens 200 m² groot, met privézwembad) en een drie uur durende juwelierswerkplaats met Patrik Muff: ‘s middags van 14.30 tot 17.30 uur.

Boomhut Amilla Fushi Mopdepilot Copy
Boomhut van Amilla Fushi in de Malediven
Uitsluitend via de touroperator reiskunst boekbaar >>>

Fotokrediet: modepiloot, kunst van het reizen

Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven