Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Verlengd weekend in Zuid-Tirol

Waarom is een reis naar Zuid-Tirol nu een hete tip? Nou, daar nam de volgende generatie het over in veel horecabedrijven. En deze generatie heeft visioenen! Ze brengen een ander bewustzijn en een nieuw gevoel voor esthetiek. De nieuwe generatie herbergiers geeft gezamenlijk vorm aan de toekomst van deze prachtige regio. Dit betekent ook: geen foto’s van Luis Trenker aan de muur en geen ontbijtbuffet met honing en Nutella in portieverpakkingen.

Appartement 7 Zwembad Dak Modepilot Tip
Zwembad op het dak van appartement 7, een pension met vijf moderne appartementen

De jongens hebben – omdat ze elkaar natuurlijk kennen – de kortgepolijste tapijten uitgescheurd en de vloerdelen eronder gerestaureerd. Ze hebben het pleisterwerk van de muren verwijderd en de handbeschilderde tegels blootgelegd of de kern laten renoveren. De huizen zijn van buitenaf te herkennen aan citroenbomen, niet aan geraniums.

Ottmanngut

Het is net als in de mode: je kunt vandaag de dag niet meer zo’n mooi vormgegeven stukken krijgen als ze vele, vele jaren geleden werden gemaakt. Daarom hebben Martin Kirchlechner en zijn vader Dr. Georg Kirchlechner het huis – dat sinds 1850 in familiebezit is en sinds 1854 als herberg wordt gebruikt – ingericht met deels antieke familiemeubelen in de elf kamers.

Sinaasappelbomen Zuid-Tirol Modepilot
Ottmanngut in Meran, Zuid-Tirol: Ontbijt tussen palmbomen, sinaasappelbomen en cipressen
De kamers van de Ottmanngut zijn verschillend: gebogen houten stoelen in de ene, Biedermaier in de andere. Op de homepage kunt u uw favoriete kamer kiezen. De respectievelijke locatie – oost, zuid, zuidwest of west – wordt daar ook aangegeven.

Het Merano Hotel heeft ook een oranjerie, een ontbijtruimte en een kronkelende tuin. Hier kunt u urenlang ontbijten in een hoekje, tussen sinaasappelbomen, palmbomen en cipressen, en er komt altijd wel iets nieuws uit de keuken.

Appartement 7 in Scena

Hier is het bijzonder modern en luxueus. Elk van de vijf appartementen van het huis – met een spa en een overloopzwembad op het dak – heeft een jacuzzi op het eigen terras. U kunt bijna verdwalen in de zonovergoten appartementen: twee slaapkamers, twee badkamers, een enorme woonkamer met kitchenette – en dat alles in warme antracietkleurige tinten. In sommige appartementen is zelfs een stapelbed te vinden in een van de vele kasten. Het (kinder)bed is zo mooi dat men overweegt om er minstens één nacht niet in te slapen.

Elk appartement ligt op een andere verdieping. Dit maakt het verblijf bijzonder rustig en het doel van de Appartement 7 gastfamilie Mair, dat de gasten zich thuis voelen, wordt al direct na aankomst bereikt.
Modepilot Appartement 7 Huis op een helling Zuid-Tirol
Een geweldig uitzicht vanuit elke woonkamer – Appartement 7

Voor de renovatie van vorig jaar woonde de familie nog in het huis zelf. Het maken van een gastenverblijf was het idee van Vader Markus en Zoon Johannes. Het is moeilijk te geloven dat het zeer succesvolle resultaat te danken is aan de toen nog maar 17 jarige, die verantwoordelijk was voor het concept, de planning en het toezicht op de bouwfase. Vandaag de dag blijft Johannes zijn project uitbreiden op de social media kanalen.

De blik!

De Mairs gaf de architect Dr. Stephan Marx en Nadine Bauer van de Archifaktur de opdracht voor de inrichting van het zeer steile, op een helling gelegen gebouw met meerdere verdiepingen. Beide waren bezig met het gebruik van de locatie op de heuvel voor een maximaal uitzicht. Dit betekent: veel glas en alles wat geen uitzicht nodig heeft werd in het achterste gedeelte geplaatst: Spa, winkel, receptie.

Modepilot Appartement 7 Zuid-Tirol Tip weekendje weg
Woonruimte in het appartement ‘Palmengarten’ in appartement 7 in Schenna, Zuid-Tirol

Het is het altijd magische licht in de kamers en de royale en doordachte inrichting die het verblijf voor iedereen bijzonder moet maken. Op zondag wakker worden en op de knop naast het bed drukken om de jaloezieën omhoog te doen en te genieten van het uitzicht op de Alpen: onbetaalbaar.

Villa Arnica

Er zijn hier ook maar een paar kamers en alles is van de beste kwaliteit. De villa uit 1925 met zijn tien hotelkamers en het poolhouse zijn zo smaakvol ingericht dat Villa Arnica in zeer korte tijd een Instagram-hit werd en snel volgeboekt zou moeten zijn voor het komende lange weekend.
Ontbijt in Villa Arnica Modepilot Zuid-Tirol
Ontbijtruimte bij het zwembad in Villa Arnica in Lana

Elk detail is op zijn best in de “Adults Only” villa: het oude meubilair, de nieuwe en eeuwige bakelieten schakelaars en stopcontacten, de zelfgemaakte croissants, de groenten uit eigen tuin.

Met zijn 1965 tegels en geel-wit gestreepte stoffen paraplu’s, de palmbomen en het eeuwig mooie licht van Zuid-Tirol is het zwembad een uitnodiging om te dromen. Links wringt Romy Schneider het water uit haar haar, terwijl Alain Delon nog steeds in het water ligt en een sigaret rookt.

Trouwens, hier kun je de hele dag kijken en eten. Naast de verse lekkernijen die de villa zelf biedt, behoren ook andere goede restaurants in de regio tot de familie Dissertori. Vraag er gewoon naar en laat een tafel reserveren!

Fotokrediet: Modepiloot, Appartement 7

Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven