Zo regel jij je personeelsplanning optimaal!

Bij een bedrijf of op een afdeling werken vele mensen. Het is dan voor een werkgever of een teamleider niet altijd even makkelijk om goed overzicht te houden op wie er aanwezig is en welke taken er worden uitgevoerd. Dit overzicht kan wel worden behouden wanneer er een goede personeelsplanning wordt gehanteerd. Personeelsplanning heeft allemaal te maken met het inroosteren van de medewerkers die er al zitten en het maken van een inventaris van wie er nog bij zou moeten komen. Personeelsplanning werd vroeger op papier gedaan, maar nu zijn er veel handigere manieren voor om dit goed bij te houden.

Waarom is personeelsplanning handig en belangrijk?

Het vervullen van personeelsbehoeften speelt bij de planning een grote rol. Als je teveel mensen op de werkvloer hebt zitten dan dat er werk te bieden is, dan zal dit niet fijn zijn omdat een deel van de medewerkers dan geen taken te verrichten heeft. Als je te weinig personeel hebt zitten, dan wordt de werkdruk alleen maar hoger voor de werknemers die op dat moment aan het werk zijn. Het belangrijkste doel van een personeelsplanning maken is dus om de juiste hoeveelheid personeel binnen de organisatie aan het werk te krijgen. Dit gaat niet alleen om het huidige termijn, maar ook op de lange termijn zal er moeten worden gekeken naar de hoeveelheid personeel en de hoeveelheid werk.

Het grote plaatje zien

Het inzien van het grote plaatje is belangrijk als er op een goede manier een planning moet worden gemaakt. Door een goede personeelsplanning te maken, voorkom je dat je de ene dag handen tekort komt en de volgende keer mensen teveel hebt. Voor het realiseren van een goede personeelsbezetting is een werkrooster maken dus essentieel. Met een goed en duidelijk rooster, kan er worden gekeken naar het totale plaatje binnen de organisatie. Hoeveel personeel is er op een bepaalde dag of in een bepaalde periode nodig? En hoeveel personeel is er beschikbaar en moet er misschien worden geïnvesteerd in nieuwe medewerkers aannemen.

Als je een goede planning wilt maken, is het dus belangrijk om goed vooruit te kijken. Als je voor een bedrijf werkt waar een enorme groei inzit, kan het zijn dat je op termijn niet meer genoeg hebt aan het personeel dat nu aangenomen is. Je zult in de toekomst dan te maken krijgen met personeelstekort. Door goed vooruit te kijken en hier prognoses over te maken, kun je hier op anticiperen. In de toekomst kom je dan niet in de problemen. Een belangrijke vraag is dan natuurlijk ook of er wel genoeg medewerkers te vinden zullen zijn op de arbeidsmarkt. Is de kennis van tegenwoordig wel wat er binnen het bedrijf nodig is? En, is het misschien mogelijk om de nieuwe medewerkers een training aan te bieden zodat de kennis dadelijk wel op orde is?

Een goede planning maken

Het is nu gelukkig niet meer nodig om een planning volledig op papier te maken. Je hebt allerlei software beschikbaar die je kan helpen met het maken van een goede planning en bij het maken van een goede prognose voor je bedrijf. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om HRM advies in te winnen als je op zoek bent naar advies hierover.

Een goede planning is vaak het halve werk. Met een goede planning houd je het bedrijf beter draaiende.

Lotte

Terug naar boven