Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Designklassiekers: Het Bauhaus serviesgoed Wagenfeld

Het is moeilijk te vergeten: in 2019 wordt het 100-jarig bestaan van het Bauhaus gevierd. Na de oprichting in Weimar in 1919 en de verhuizing naar Dessau bestond het pas 14 jaar. De ontwerpen, concepten, gebouwen en producten blijven echter tot op de dag van vandaag van invloed. In het kader van onze serie “Design Classics” zullen wij daarom in de nabije toekomst enkele Bauhaus-klassiekers presenteren. De dienst “Wagenfeld” uit Fürstenberg zal de eerste zijn. uit Sybille

De Wagenfeld Service 639 is in de geest van het Bauhaus.

Het door Wilhelm Wagenfeld in 1934 ontworpen “Service 639” is geheel in de geest van het Bauhaus en geldt als een mijlpaal in het ontwerp van porselein en serviesgoed. Het uitgangspunt van Wagenfeld was: “Alles wat nuttig is, moet mooi zijn, anders vervullen de dingen hun doel niet”. Deze dienst is gebaseerd op een onafhankelijk ontwerpidee voor elk object: Fijn uitgebalanceerde proporties, eenvoudige schoonheid, hoge kwaliteit en de beste afwerking kenmerken de handgemaakte melkkannen, theekopjes en suikerpotten. Het materiaal, de functionaliteit en het ontwerp vormen een eenheid met elk product en het ontwerp heeft tot op de dag van vandaag niets van zijn actualiteit verloren.

Nog meer informatie over het Bauhaus vindt u op bauhaus-entdecken.de.

Designklassiekers: Het Bauhaus serviesgoed Wagenfeld

Naast de originele witte versie is het servies ook verkrijgbaar in de “Black Line” versie: Puristisch en ongecompliceerd, de delicate lijn zorgt voor een spannend contrast met het dunwandige witte porselein.

Wilhelm Wagenfeld

Wilhelm Wagenfeld, wiens Wagenfeld armatuur we hier hebben gepresenteerd, kreeg al de gouden medaille voor de “Wagenfeld” dienst op de Wereldtentoonstelling van 1937 in Parijs.

Fotocredits: Fürstenberg

MEER OVER HET ONDERWERP

  • Tentoonstellingstip: Porselein ontmoet mode!
  • Designklassiekers: De Marcel Breuer-klassieker D4
  • Het “Fluen”-servies van Fürstenberg
  • Designklassiekers: Bauhaus-porselein van KPM

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven