Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Lady-Blog leeft: Onze keukenhoek met Wishbone Stoel

{*inclusief reclame voor Flinders} Na u al te hebben voorgesteld aan onze mooie eettafel van &traditie, wil ik u nu graag laten zien waar we doordeweeks meestal eten: Aan onze kleine, oude, maar zeer comfortabele keukentafel. Onze keukenhoek heeft onlangs een kleine update gekregen door middel van een designklassieker: Een Wishbone Chair is bij ons ingetrokken. We houden echt van deze “onvolmaakte”, rommelige stijl.

Een pleidooi voor meer imperfectie!

Niet alleen op het gebied van mode, maar ook op het gebied van interieurontwerp kunnen we veel leren van de Britten. Ze zijn grote vrienden van de onvolmaakte (zie ook: De Britse landhuisstijl). Dit betekent: niet alleen de barbour jacket mag “versleten” zijn, maar ook de bank. In de (land)huizen van de Britten is vaak een gemengde stijl van verschillende tijdperken, kleuren en materialen te vinden. Deze “geërfde look” straalt echter gezelligheid, geschiedenis en veiligheid uit. Drie G’s, waar de meest perfecte Instagram-appartementen gewoonweg nostalgie naar hebben. De geënsceneerde appartementen (in Shabby, Industrial, Scandi, Westwing of Minimalism look) zien er onbewoond uit, ze missen karakter en individualiteit. En wat me minstens zo stoort: ze hebben geen waardering voor het meubilair. Wat niet meer overeenkomt met de mode/stijl wordt weggegooid.

Minder perfectie: de geërfde inrichtingsstijl

draagstoel

Tot nu toe is onze keukenhoek een wilde mix van stijlen en kleuren, maar we vinden het leuk – ik overweeg echter om onze keukentafel af te schuren, want een lichte tafel ziet er waarschijnlijk harmonieuzer uit met de beukenhouten meubelen.

Het leggen van de basis voor erfenissen

De stukken hebben geen kans om deel uit te maken van de familie (geschiedenis). Maar we willen allemaal een grote houten tafel, die we aan onze kleinkinderen kunnen doorgeven, zodat we ze de grillen kunnen laten zien die we hebben achtergelaten toen we voor het eerst een kindermes probeerden te gebruiken, nietwaar? Als u zorgvuldig koopt, kiest u voor massief hout in plaats van spaanplaat en ontwerpt u klassiekers in plaats van mode, dan heeft u al een goede basis gelegd voor een erfstuk. Want als de kwaliteit goed is, kunnen stoelen altijd opnieuw gestoffeerd worden, kunnen meubels worden geschuurd en/of opnieuw geschilderd. Onze keukenhoek bestaat momenteel uit een klein, oud tafeltje uit het tafeltje van mijn schoonmoeder, een stoel uit het eerste eigen appartement van mijn man, de TrippTrapp, die we kochten toen onze dochter werd geboren, en een echte designklassieker: de Wishbone Chair van Hans J. Wegner.

Een echte designklassieker: de Wishbone Chair

Ons Wishbone model “Beuken gezeept” is – net als onze &traditie tafel – verkrijgbaar bij de design online shop Flinders. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Wishbone Chair, neem dan een kijkje in onze designklassieker. Maar ik kan je verzekeren: De stoel is zeer, zeer comfortabel en het hout voelt zo goed aan dat ik hem de hele tijd graag aai. Dus: Als u nog steeds op zoek bent naar een bijzondere stoel – waarvoor 120 meter papierkoord en 100 werkstappen nodig zijn – dan is de Wishbone Chair misschien wel het juiste voor u. Het is beschikbaar in vele verschillende versies.

draagstoel

Door de vorm van de Y-vorm op de rugleuning wordt de Wishbone Chair ook wel de Y-Chair genoemd.

draagstoel

Boven de rugleuning van de stoel hangt altijd mijn geliefde doek van Indian Affairs, waar ik graag in knuffel als het nodig is.

Minder perfectie: de geërfde inrichtingsstijl

En hoe vind je je meubels? Hou je, net als ik, van oude stukken met geschiedenis of koop je graag iets nieuws?

*we kregen een proratale perskorting van flinders

MEER OVER HET ONDERWERP

  • Designklassiekers: De Wishbone stoel
  • Kom binnen: Op bezoek bij Kate in Warburg
  • De Lady-Blog leeft: Onze tafel van &traditie

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven