Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Ad: Een petekind aan de andere kant van de wereld – Een kindersponsoring met World Vision

Zorgeloze jeugd

Als ik op mijn jeugd terugkijk, herinner ik me veel kleine dingen die mijn ogen deden oplichten. Die jaren waren voor mij een zorgeloze, onbezorgde tijd: de eerste keer dat ik bij een vriend logeerde, het eerste bezoek aan een pretpark, het eerste ijs van de zomer, de eerste keer dat ik een sneeuwpop bouwde…

Elke eerste keer is een prachtige ervaring

Maar er zijn ook kinderen die vertellen over heel andere eerste keren. De eerste keer, die in de huidige wereld als vanzelfsprekend moet worden beschouwd, omdat ze deel uitmaken van de basisbehoeften van ieder mens:

Wereldvisie Sponsoring

  • Voor het eerst naar school gaan zonder te hoeven vrezen dat de ouders in financiële moeilijkheden komen. In feite moeten veel kinderen werken in plaats van naar school te gaan.
  • Voor de eerste keer schoon drinkwater uit een put halen. Zelfs vandaag de dag moeten sommige dorpsgemeenschappen nog enkele kilometers afleggen naar het dichtstbijzijnde waterpunt. Het bronwater is vervuild en vies.
  • Maak je voor het eerst vol en eet gezond en gevarieerd voedsel.

De realisatie van deze eerste keren wordt mogelijk gemaakt door donaties en kindersponsoring, die ten goede komen aan het kind, zijn familie en de hele regio.

Wereldvisie zorgt voor betere leefomstandigheden

wereldvisie is een christelijke hulporganisatie met 40 jaar ervaring in ontwikkelingssamenwerking. De organisatie is gebaseerd op het principe van zelfhulp met als doel mensen uit Afrika, Latijns-Amerika of Azië nieuwe dingen te leren om hun woonsituatie op lange termijn te verbeteren.

Wereldvisie Sponsoring

Als moeder maak ik me natuurlijk vooral zorgen over de kinderen die buiten hun schuld in de problemen komen. Wie van ons kan zich voorstellen hoe het is als kleine kinderen hard moeten werken, niet naar school kunnen gaan of afhankelijk zijn van vuil water om zich te voeden? Ik niet.

Kleine bijdrage, groot effect

Laten we eens kijken wat 1 Euro per dag kan doen. Een kindersponsoring kan een kind toegang geven tot schoon drinkwater, gezonde voeding, medische zorg en onderwijs. De sponsor kan de ontwikkeling bijna van dichtbij meemaken, want World Vision legt persoonlijk contact tussen sponsor en gesponsord kind.

Wereldvisie Sponsoring

In kleine brieven of e-mails van het gesponsorde kind leert men regelmatig wat er gebeurt met de geleverde bijdrage en hoe het kind zich ontwikkelt. Als het nieuws u nieuwsgierig maakt om meer te weten te komen, kan uw gesponsorde kind u ook bezoeken. U kunt een verslag lezen van Tine, die haar petekind in Ghana heeft bezocht, in lees verder.

Ook de bijscholing van volwassenen wordt bevorderd. Als boeren bijvoorbeeld worden getraind in het duurzamer bewerken van hun akkers, kunnen ze de oogst verhogen en zo meer mensen voeden.

Als er op zijn beurt meer gevarieerde groenten beschikbaar zijn, kunnen er meer kleurrijke recepten worden aangeboden. En kinderen zoals Herlinda zijn blij dat er niet alleen aardappelen zijn, maar ook pindasoep met rijst.

Wereldvisie Sponsoring

Kun je je voorstellen dat je een kindersponsoring aanneemt?

Voor mij is het bijzondere aan kindersponsoring dat het geld in de eerste plaats naar een enkel kind gaat waarvan je het lot kunt volgen. Je ziet dat het geld binnenkomt en door middel van kleine boodschappen kun je deelnemen aan het dagelijks leven dat ons zo vreemd is en een positief verschil maken. Met een kleine bijdrage van 1 euro per dag kan het leven van kinderen en hele dorpsgemeenschappen op een duurzame manier worden veranderd.

Wereldvisie Sponsoring

Dan, met alle stress en dagelijkse sleur, zou er ergens in de wereld een kind zijn wiens ogen JIJ liet schitteren. En dat is een zeer geruststellend gevoel!

Meer informatie over kindersponsoring kan rechtstreeks bij World Vision worden verkregen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met World Vision. foto’s: Wereldvisie.

Bedankt voor het lezen en groetjes,

Madam Lotte

Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven