Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Bijles nodig? Geen probleem!

Een klasgroep is soms groot en rumoerig. Het is niet altijd evident om je aandacht erbij te houden en de leerkracht heeft vaak zijn of haar handen vol met het bewaren van de rust omdat een of andere leerling weer onnodig de aandacht opeist met zijn stomme grapjes. Je zit met vragen rond het laatste stukje algebra en je krijgt amper de kans om ze te stellen. En als die gelegenheid zich op een rustig moment toch voordoet, merk je dat de juf vaak niet echt tijd heeft, want ze heeft al achterstand en moet dit hoofdstuk toch echt deze week gezien hebben. Je beseft dat de leerkracht het niet makkelijk heeft en laat het maar zo. Je wil hier in een volle klas vooral niet toegeven dat je door de bomen het bos niet meer ziet en je besluit om thuis op eigen houtje de leerstof te doorgronden. En diep in je binnenste besef je al een tijdje dat je bijles nodig hebt. Bijles Den Haag is er voor je.

Dat lastige Frans

Frans is werkelijk een prachtige taal, maar als leerling twijfel je daar soms misschien aan. Er zijn een hoop onregelmatige werkwoorden die het nodig vinden om op de meest uiteenlopende manieren vervoegd te worden in verschillende tijden. De uitgang van het voltooid deelwoord in de Passé Composé bezorgt je slapeloze nachten. En waarom moet je in het Frans van elk zelfstandig naamwoord weten welk geslacht het heeft omdat je anders het verkeerde lidwoord dreigt te gebruiken? Je wordt er moedeloos van. Zijn er dan echt geen tips en tricks die je kunnen helpen om dat alles onder de knie te krijgen? Bijles Frans is de oplossing. Het is heus geen schande om je op weg te laten zetten door een ervaren bijlesgever die je leert om van het Frans te houden. Je kan je het op dit moment amper voorstellen, maar eens je inziet hoe dat Frans werkelijk in elkaar zit, wordt het een toffe taal. Ondanks al die uitzonderingen.

Nederlands is niet altijd even makkelijk

De leerkracht vertelt je altijd maar dat je goed moet weten welk het onderwerp en welk het lijdend voorwerp in je zin is. Omdat dat ook belangrijk zou zijn om op een vlotte manier een andere taal aan te leren. En dan is er nog dat meewerkend voorwerp dat je zo hartsgrondig haat. En het verschil tussen een bijwoord en een bijvoeglijk naamwoord. Je vraagt je af of je nu werkelijk bijles gaat moeten volgen in je eigen moedertaal. Als je heel eerlijk bent tegenover jezelf, moet je toegeven dat je soms fouten maakt bij het toepassen van de dt-regel. Ergens begrijp je het wel, maar toch sluipen die uitschuivertjes ertussen. Bijles Nederlands is in dit geval een zegen. Omdat het de waarheid is: een betere kennis van je eigen taal leert je een vreemde taal beter te doorgronden. En wat makkelijker voor je is, ga je ook niet langer haten.

De kracht van bijles

Het individuele karakter van bijles en de nadruk op ‘leren leren’ maakt het grote verschil met het traditionele onderwijs. Ga ervoor en ervaar de voordelen. Succes!


Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven