Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Een nieuwe binnen of buitendeur? Dit moet je weten!

Deuren zijn niet alleen maar ingangen of doorgangen. Ze geven ook een ingang of een kamer een gezicht. Daarom moet de keuze van de juiste deuren zorgvuldig overwogen worden als je je huis renoveert of een nieuw huis inricht. Behalve aspecten als ontwerp en kleur spelen ook factoren als geluidsisolatie, thermische isolatie en, last but not least, inbraakwerendheid een doorslaggevende rol. Voor voordeuren moet je ervoor zorgen dat je profielcilinder een hoge veiligheidsrating heeft en dat de voordeur een meervoudige vergrendeling heeft. Ben je op zoek naar een nieuwe deur voor in je huis of een nieuwe voordeur? Dan is dit artikel voor jou!

Isolatie

Wat thermische isolatie betreft, bieden houten voordeuren het zeer goed. Maar moderne composiet materialen of aluminium voordeuren kunnen ook ideale isolerende lagen vormen die verhinderen dat warme lucht naar buiten ontsnapt.

Geluidsisolatie kan van belang zijn voor binnendeuren om privacy te garanderen. Daarom is het van belang goed te kijken naar de geluidsisolatie van een bepaalde deur. Als je in een flat woont, is een goed isolerende buitendeur vaak fijn, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen een dikkere deur voor je kantoor te zetten om zo meer geluid buiten en binnen te houden.

De juiste deur

Voor je een nieuwe deur gaat plaatsen, moet je eerst even nadenken over de stand en de sluitrichting. Als je een oude deur vervangt, wordt de nieuwe meestal op dezelfde manier geplaatst. In het geval van een nieuw gebouw, daarentegen, is het niet onbelangrijk in welke kamer en aan welke kant de deur opent. Het is gebruikelijk dat binnendeuren naar de langere kant van de muur opengaan. Er kunnen echter goede redenen zijn waarom je het beter andersom kunt doen – de plaats van schakelaars en stopcontacten, bijvoorbeeld.

Je hoeft niet meteen te kiezen voor een compleet nieuwe deur als je simpelweg de look van je huis wat wil veranderen. Je kan een bestaande deur prima verven, of bijvoorbeeld de deurklink veranderen. Zo ziet het er al meteen een stuk anders uit.

Zelf plaatsen?

Tegenwoordig kan bijna iedereen zelf binnendeuren plaatsen. Meet je muuropening zorgvuldig op drie verschillende plaatsen elk voor hoogte en breedte en kies een deur die bij je behoeften en smaak past. Zorg ook dat je het juiste deurbeslag binnendeur hebt liggen. De dikte van de muur zelf is ook belangrijk. Er is hier meestal wat speling, zodat je de dikte van de frames wat kunt aanpassen. Echter is een precieze meting essentieel, anders kom je misschien in de problemen met de plaatsing, of gaat je deur over de grond schuren.

De verdere instructies vind je vaak bij het pakket van je nieuwe deur. Lees deze dus zeer aandachtig door en volg in de instructies precies op. Binnen een mum van tijd heb je dan een frisse nieuwe look in je huis met een mooie nieuwe binnendeur!

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven