Home make-over: zo doe je dat!

Ben je jouw huidige huis zat, maar wil of kan je niet verhuizen? Geen probleem. Je kunt ook je huis een make-over geven. Wij geven je hier interieur inspiratie over hoe je jouw huis als nieuw kunt maken door een nieuwe inrichting.

Raamdecoratie

First things first: raamdecoratie. Door nieuwe raamdecoratie op te hangen geef je jouw huis een hele andere uitstraling. Ook kan je met een andere keuze van raamdecoratie ervoor zorgen dat je kamers er lichter uitzien. Heb je een kleine ruimte? Kies dan voor een goedkoop rolgordijn. Rolgordijnen nemen namelijk weinig ruimte in beslag. Zo lijkt de kleine kamer gelijk een stuk ruimer. In grote kamers kan je kiezen voor gordijnen. Als er veel lichtinval is in de kamer kan je het beste kiezen voor verduisterende gordijnen. Werk je thuis in een van de kamers? Dan kunnen duo rolgordijnen of plisségordijnen de perfecte uitkomst zijn.

Accessoires

Alleen al de woonaccessoires aanpassen kan een huis een totaal andere uitstraling geven. Wissel bijvoorbeeld de schilderijen aan de muur, tafellakens en kussenhoezen. Met een (nieuw) tapijt op de vloer lijkt je woonkamer weer heel anders. Je kunt ook een deel van je accessoires in een opslag bewaren. Zo kan je per seizoen van woonaccessoires wisselen en wordt je huis nooit saai.

Meubels

Als je niet meteen nieuwe meubels wilt kopen kan je jouw meubels een andere look geven. Je kunt banken en stoelen anders maken door de hoezen te wisselen. De hoezen van je kussens kan je ook veranderen. Een bank zonder hoes kan je anders aankleden met nieuwe kussens of andere kussenhoezen. Oude tafels kan je opknappen door ze op te schuren en/of te verven. Als je wel nieuwe meubels wilt kopen, denk dan goed na wat je zoekt. Als er vaak mensen blijven slapen kan ik slaapbank handig zijn. Kies stoelen die passen bij je lengte, zodat je geen last krijgt als je lang moet zitten. In deze tijd dat we veel thuiswerken is dat geen extra luxe.

Muren

De muren kan je een likje verf geven of opnieuw behangen. Als je kleurrijke meubels hebt of gaat kopen kies je een rustige kleur, zodat je kamer niet te druk wordt. Te veel drukke kleuren en prints laten je kamer kleiner lijken. Een kamer met muren met verschillende kleuren is ook hip. Een andere optie is om een deel te verven en een deel te behangen. Kies voor kwalitatieve verf in plaats van de goedkoopste versie. Met een niet kwalitatieve verf ben je langer bezig met verven en zie je vaak nog de ondergrond.

Lotte

Terug naar boven