Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Shopverslaafd? Tips om geld te besparen op kleding

Nieuwe kleren shoppen, het iets wat veel vrouwen graag doen. Het wordt dan ook vaak wel als hobby opgegeven. Nu kan het shoppen van kleren ook een erg dure hobby zijn, zeker als je altijd volgens de laatste modetrends erbij wilt lopen. Gelukkig hoeft dat niet altijd zo te zijn. Je kunt ook besparen op kleding en minder geld uitgeven en toch nieuwe kleren kopen. Hoe dan? We geven je een aantal tips hoe jij gemakkelijk kunt besparen op de uitgave van kleding kopen.

Shoppen tijdens salesperiode

Als echte shopaholic is deze eerste tip misschien een beetje een dooddoener. Maar er zijn toch ook genoeg mensen die niet wachten op een sale en hun kleding voor de volle prijs aanschaffen. Tijdens de sale wordt vaak kleding van een vorige collectie of seizoen voor een groot deel afgeprijsd. Heb je echt geduld, dan kun je het beste wachten tot een sale zijn einde nadert. Items waar je eerst 30% korting op kreeg, krijg je je nu voor meer dan met 70% korting! Het enige nadeel is dat jouw gewenste maat niet altijd meer beschikbaar is. Vroeger waren er vaste momenten voor een sale, zo was er een grote sale in januari en in augustus. Tegenwoordig heb je veel vaker een salesperiode en vind jij een broek of T-shirt met een leuk kortingspercentage.

Shoppen in een outlet centra

Een andere tip om goedkoper kleding te shoppen is door te shoppen bij een outlet store. Zeker wanneer je liefhebber bent van merkkleding kan shoppen bij een outletstore ideaal zijn. In deze winkels zijn kleding, accessoires of schoenen van bekende merken flink afgeprijsd. Hierdoor ligt deze kleding ineens wel binnen jouw budget. Ook zijn er wel eens stockverkoop kleding evenementen. Grote winkelcentrums van bekende merken organiseren dan een evenement waarbij je kleding uit de vorige collectie goedkoop kan aanschaffen.

Laat impulsaankopen liggen

Ga je een dagje winkelen, niets is zo verleidelijk om toch even dat jasje, T-shirtjes of vest mee te nemen. Voor je het weet loop je vervolgens met een hand vol tassen in door de stad. Impulsaankopen zijn meestal de grootste boosdoener als het gaat om teveel uitgeven aan kleding. Wil je dit voorkomen? Maak dan een lijstje om te shoppen. Kijk eerst eens in je kledingkast en check welke kleding je écht nodig hebt. Ga vervolgens met dit lijstje de stad in. Je zult zien dat je op deze manier veel meer gericht gaat shoppen, waardoor je gemakkelijker een item wat je niet nodig hebt laat liggen. En zo bespaar je ook weer op je kledinguitgave.

Samen shoppen

Samen shoppen kan ook kostenbesparend werken. Waarom? Als je met een vriendin, je zus, je vriend of iemand anders gaat shoppen kun je vragen of hij of zij je waarschuwt als je teveel items aankoopt. Ook zal hij of zij eerlijk zijn of haar mening geven. Staat een kledingstuk jou niet leuk dan zal ze dat misschien wel zeggen. Als je alleen was gaan shoppen had je misschien toch wel meegenomen ondanks de twijfel. Samen shoppen met iemand anders is dus niet alleen voordelig, maar ook gezellig. En het geld dat je uitspaart aan kleding kun je mooi gebruiken voor gezellig samen een drankje te doen op het terras of in een café. Zo zijn er dus genoeg manieren om toch voordelig te shoppen zonder dat het jou grote sommen geld kost.

Lotte

Terug naar boven