Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

De juiste muurverf en gereedschap gebruiken

Muurverf wordt in de praktijk gebruikt voor het afwerken van plafonds en muren. Het wordt muurverf genoemd, maar kan ook voor de plafonds worden gebruikt. De muurverf is in meerdere glansgraden te krijgen. In een woonkamer zal over het algemeen voor een matte of een zijdeglans muurverf worden gekozen. Een zeer goede muurverf is de Sikkens Alpha Projecttex.

Het gebruik van de  Sikkens Alpha Projecttex

De Sikkens Alpha Projecttex matte universele muurverf is in bussen van 2,5 en 10 liter te verkrijgbaar. Wanneer je voor deze muurverf kiest om in de woning te gebruiken voor de plafonds, dan is deze goed mogelijk. De muurverf kan gemakkelijk over glasweefselbehang worden aangebracht en is daarbij goed dekkend. Als je de aanbiedingen goed bijhoudt, dan kun je gemakkelijk deze muurverf goedkoop aanschaffen. De Sikkens Alpha Projecttex wordt gezien als een professionele muurverf die zich gemakkelijk laat verwerken. Voor binnen levert deze muurverf een duurzaam resultaat. De belangrijkste eigenschappen van de muurverf is dat hij een goede dekking geeft, schrobvast klasse 2 heeft en geurarm is. De muurverf is niet geschikt om buiten toe te passen.

Schrobvast klasse 2

Een verfsoort met een schrobklasse 2 is goed te reinigen met een natte doek of spons. Deze verf doet niet veel onder van de verf met schrobklasse 1. De verf is slecht bestand tegen rode wijn of koffie, maar kan wel tegen etensresten. Omdat de slijtvastheid minder goed is, wordt deze muurverf hoofdzakelijk voor plafonds gebruikt.

Het aanbrengen van de muurverf Sikkens Alpha Projecttex

Wanneer je de muren en plafonds gaat schilderen, moet je een kwast gebruiken om het voorstrijkmiddel en verf goed aan te brengen. Een kwast moet je op die plaatsen gebruiken waar je met een verfroller niet kunt komen. Vergeet ook niet om die delen, die niet geverfd mogen worden, goed af te plakken. Voor het schilderen met een kwast kun je kiezen tussen een ronde en platte kwast. Beiden zijn geschikt, maar je zult merken dat je met een platte kwast gemakkelijker rechte lijnen kunt trekken. Dat is vooral van belang als je wel de muren, maar niet het plafond wilt schilderen. Voor het schilderen van de grote vlakken, de muren, moet je een verfroller gebruiken. Het type vacht van de muurverfroller wordt bepaald door de structuur van de muren die je gaat schilderen. Voor de randen en vooral ook voor de kleinere oppervlakten kun je een kleine roller gebruiken. Hierbij heeft een roller van ongeveer 10 cm de voorkeur. Voor de grote vlakken kun je het beste een roller gebruiken van ongeveer 25 cm. Vraag aan de verfspecialist welke roller je bij een bepaalde muur en verf moet gebruiken. De keuze van het juiste gereedschap en verf is bepalend voor de afwerking.

Beschadigingen aan een muur

Voordat je kunt beginnen met het voorstrijken of schilderen van een muur moet je eerst de muur controleren of er beschadigingen zijn. Er kunnen in de muur gaten of scheuren zitten die vooraf bewerkt moeten worden. Welk materiaal je moet gebruiken om de scheuren en gaten te dichten, voordat je kunt gaan schilderen, moet je aan de verfspecialist vragen. Ook de scheuren die tussen het plafond en de muren ontstaan moet je eerst wegwerken. Voordat je kunt gaan verven met de muurverf moet je weten of je voorstrijk moet gebruiken. Zo zie je maar dat het schilderen van muren en plafonds niet zo eenvoudig is, als het lijkt, maar als je het doet, moet je het goed doen.  

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven