Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Kokend waterkraan: rage of must have

Na mijn hele leven al met waterkokers gewerkt te hebben als ik een kopje thee wil zetten en het normaal te vinden dat ik een minuut of tien moet wachten tot het water voor mijn groenten kookt, heb ik laatst bij een vriendin kennisgemaakt met een kokend water kraan. En wat is dat gemakkelijk! Je zet met dezelfde snelheid een kop thee als dat je een glas koud water inschenkt. Nu ik dit heb meegemaakt, vind ik het ineens irritant om te moeten wachten op water. Herkenbaar? En dus heb ik eens onderzocht wat de voor- en misschien ook nadelen van een kokend waterkraan zijn. Lees je mee?

De voordelen van een kokend waterkraan

Doordat een koken waterkraan op elk gewenst moment water op drie temperaturen levert, hoef je niet meer te wachten op het water dat je nodig hebt. Of je nu snel een kop thee of oplossoep wil maken, je handen met lauwwarm water wil wassen of juist een heerlijk gekoeld glas water wil schenken: met de juiste draai aan de kraan is het direct beschikbaar. Als je kiest voor een boiler van 4 tot 8 liter, zoals bijvoorbeeld Quooker die heeft, levert het bovendien een energiebesparing op. Je cv-installatie wordt immers niet aangesproken en ook het piekverbruik van een waterkoker ben je kwijt. Bovendien hebben veel van zulke kranen een filtersysteem ingebouwd, waardoor onzuiverheden zoals kalkafzettingen of chloor uit het water gehaald worden. Zo’n kraan is dus erg gemakkelijk, schoon én snel.

Is zo’n kraan wel veilig?

Iedereen die zich wel eens aan heet water verbrand heeft, weet dat dat een pijnlijke zaak is. En zeker als er kleine handjes aan zo’n kokend waterkraan kunnen komen, wil je absoluut zeker weten dat die dat kokende water er dus niet uit kunnen krijgen. Daar is gelukkig aan gedacht bij het ontwerp: dergelijke kranen zijn van materiaal gemaakt dat aan de buitenkant altijd koel blijft, waardoor je je niet kunt branden aan de kraan zelf. Daarnaast zijn ze voorzien van een aparte kant voor het kokende water (meestal links), waarop dan ook nog een kinderslot zit dat je moet indrukken, wil er iets gebeuren. Tegen de tijd dat kinderen dat door hebben, kun je ze ook uitleggen dat ze ervan af moeten blijven of hem alleen mogen gebruiken onder jouw toezicht. Een veilig idee, toch?

Past een kokend waterkraan in mijn interieur?

De eerste kokend waterkranen hadden een uiterlijk van chroom en er viel niet veel te kiezen, maar intussen is dat wel anders. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze Kokend Water Kraan Zwart. Deze past goed bij de industriële inrichting die nu populair is. Maar dit soort kranen is ook verkrijgbaar in RVS, goud, koper of chroom. Daarnaast zijn er allerlei vormen te vinden, waarbij je grofweg twee ontwerpen ziet: de hoge, ronde kranen en de wat lagere, hoekige modellen. Er is dus voor ieder wat wils en als je besluit om ook voor het gemak en de snelheid van een kokend waterkraan te gaan, vind je zeker een kraan die perfect aansluit bij je inrichting. Ik ben van nu af aan altijd klaar voor een vriendin die aanwipt voor een kopje thee!


Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven