Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Kom binnen: Op bezoek bij Sarah Kock in Münsterland

Vandaag opent Sarah Kock voor ons de deuren van haar koninkrijk: De 29-jarige woont samen met haar partner, hond Eddi en de twee boerenkatten Gin & Tonic in een prachtig gerestaureerde boerderij in het Münsterland. Naast haar baan als marketingassistent verhuurt ze vakantiekamers op haar boerderij in Billerbeck. Wil je meer zien? Op Airbnb vindt u Sarah hier en op Instagram onder de naam muensterlandluft. Maar kom nu naar binnen!

Lieve Sarah, hoe zou je zelf je inrichtingsstijl omschrijven?

Ik ben niet gefixeerd op één stijl van inrichten, maar ik oriënteer me graag op de Engelse landhuisstijl. Ik meng het graag met nieuwe meubels en frisse kleuren. Bij het zoeken naar meubilair vraag ik me altijd af wat er in het verleden in een huis als het onze heeft gezeten. Ik zie het als een prachtige taak om de charme van het huis te behouden en tegelijkertijd mijn eigen touch in te brengen.

Bezoek aan Sarah Kock: Boerderij in Münsterland

Bezoek aan Sarah Kock: Boerderij in Münsterland

In welke kamer verblijft u het liefst?

De openhaardruimte is mijn favoriete plek. Het is het centrum van het leven in ons huis en ligt tussen de keuken, de eetkamer en de speelkamer. Je zit daar comfortabel voor de open haard en hebt altijd een oogje op wat er om je heen gebeurt. In de zomer lig ik graag in de hangmat tussen de appelbomen. Vroeger wilde ik altijd al eens een tuin met een hangmat. Ik zou deze droom kunnen vervullen.

Een bezoek aan Sarah Kock in het Münsterland

Een bezoek aan Sarah Kock in het Münsterland

Waar haalt u uw meubels en inrichting vandaan?

Ik koop zelden nieuwe meubels. Ik geef er de voorkeur aan om op rommelmarkten en in rommelhallen te rommelen, gebruik te maken van geërfde stukken of dingen die ik via privé-advertenties heb ontdekt. Natuurlijk kost het wat meer tijd om dit op te zetten, maar ik ben blij met elk stuk dat ik vind, want het is bijzonder en ik ben er al heel lang naar op zoek. Ik koop graag textiel bij Vossberg, maar ik verander de artikelen vaak volgens mijn ideeën. Ik kort in, naai, ben creatief en soms verander ik een tafelkleed in een gordijn.

Een bezoek aan Sarah Kock: Britse binnenhuisarchitectuur

Heeft u een favoriet meubelstuk? Vertel ons zijn verhaal!

Mijn absolute favoriet is onze eettafel. Er is plaats voor 12 personen en als we samen bewegen is er zelfs ruimte voor een paar meer. Spontane uitnodigingen van vrienden en familie zijn daarom nooit een probleem. De tafel is door de vorige eigenaren van het huis achtergelaten, omdat het moeilijk is om er een geschikte kamer voor te vinden. Ik heb graag gasten in huis en ben blij als de tafel vol is. Om in de zomer met veel gasten buiten te kunnen zitten, hebben we een grote tuintafel voor 20 personen laten maken in een timmermanswinkel. Dankzij een ingenieus plug-in systeemidee kunnen we het heel snel opzetten en afbreken.

Een bezoek aan Sarah Kock: Britse binnenhuisarchitectuur

Een bezoek aan Sarah Kock: Britse binnenhuisarchitectuur

Ben je “klaar” voor de inrichting of verander je alles van tijd tot tijd?

Toen we hier introkken, brachten we wat meubels mee. Maar ze raakten volledig verdwaald in het grote huis en beetje bij beetje komt er steeds meer bij. Ik denk niet dat ik hier ooit echt klaar zal zijn. Ik heb nog zoveel ideeën in gedachten en er is genoeg vrije ruimte om ze te realiseren. Omdat een meubelstuk er soms veel beter uitziet op een andere plek, verplaats ik altijd wel iets.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Op dit moment besteed ik veel tijd aan Instagram en aan diverse interieur blogs. Maar ook de vorige eigenaar van het huis had prachtige ideeën en tips, die ik me altijd herinner. Als lezing gaf ze me het boek “British Style” van Bernhard Roetzel, dat je uitnodigt om te bladeren en geïnspireerd te worden.

Bezoek aan Sarah Kock: Boerderij in Münsterland

Wat is belangrijk voor u in uw instelling?

Bij de keuze van de kleuren kijk ik niet alleen naar één kamer, maar ook naar de aangrenzende kamers. Kleuren moeten worden weerspiegeld, bijvoorbeeld in de details in de volgende kamer. Of een ruimte moet zich expliciet onderscheiden van het kleurenconcept om zich te onderscheiden als een bewuste blikvanger. Ik denk dat het belangrijk is dat er een rode draad in het huis kan worden waargenomen, al is het maar subliminaal, die door het kleurenschema loopt.

Bezoek aan Sarah Kock: Boerderij in Münsterland

En last but not least: heeft u een interieurtip voor onze lezers?

Toen we het huis binnenkwamen, was ik overtuigd om alle muren wit te schilderen. Maar toen heb ik het advies opgevolgd om hier eerst te gaan wonen voordat ik veranderingen doorvoerde. Nu hou ik van de muurkleuren en waar die er niet zijn, schilder ik kleurrijk – soms meerdere malen, omdat ik het mis had met een idee. Mijn tip is om de tijd te nemen met de inrichting en het niet te zien als een project dat moet worden doorwerkt.

Bezoek aan Sarah Kock: Boerderij in Münsterland

Lieve Sarah, heel erg bedankt dat je ons mee naar binnen hebt laten lopen!

MISSCHIEN VIND JE HET OOK WEL LEUK:

  • Kom binnen: Een bezoek aan Tanja Dieckmann uit Stilstück
  • Kom binnen: Een bezoek aan Christiane Scharrer-Sieb
  • Bezoek aan Theresa Baumgärtner in het Hazelnoothuis
  • Kom binnen: Op bezoek bij Marie in Hamburg

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven