Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Met een klassieke badkamer verras je niet alleen jezelf

De perfecte badkamerstijl kiezen voor je huis is altijd een moeilijke beslissing. Het is niet een alledaagse ingreep, en je zult er een hele tijd tegenaan moeten kijken. Er zijn zoveel stijlen mogelijk, dat het enigszins verwarrend kan worden om daarin de juiste keuze te maken. Een badkamer verkeerd inrichten kan voor grote ergernis zorgen, vooral als je hoge verwachtingen van je nieuw ingerichte badkamer had.

Een klassieke stijl straalt ijdelheid uit

Door te kiezen voor klassiek sanitair weet je dat je kiest voor iets wat tijdloos is. Een klassieke stijl is vaak weelderig en overdadig met het gebruik van vloertegels en architraven. Het wordt daarom wel aanbevolen om de mondaniteit eenvoudig te houden. Een klassieke stijl heeft gauw de neiging om erg druk te zijn, het is dus zaak om de inrichting eenvoudig te houden om het klassieke effect ervan zijn werk te laten doen. Daarnaast voelt kwalitatief goed klassiek sanitair erg luxe aan.

Wit is een vaak gebruikte kleur en in combinatie met marmeren of witte keramische bladen is het meestal de beste keuze. Samen met massief houten badkamermeubelen om bergruimte te creëren met architraaf afgewerkte laden en deuren is toch altijd weer een bonus die zeker zal complimenteren met het klassieke gevoel.

Spiegels en verlichting

Spiegels en verlichting in een klassieke badkamer zijn belangrijk. Omlijste witte spiegels, klassiek goud omlijst of zelfs met een effen schuine rand zijn goede keuzes. Ze kunnen rond of vierkant zijn, de unieke klassieke vorm maakt het tot een traktatie. Het is een verstandige keuze om de spiegels en kranen bijpassend te kiezen, om op die manier het klassieke gevoel en thema gaande te houden. Wanneer er ruimte voor is, vergeet niet om wat lampen toe te voegen aan een of beide zijden. Zij geven een geweldig effect en versterken de klassieke stijl. Gebruik wel dezelfde kleuren als de kranen.

Toonaangevende badkamer kranen

In een klassieke badkamer behoort bijpassend kraanwerk. Zorg er dan altijd voor dat de kleur en stijl overeenkomen met de spiegels en verlichting. Kies je bijvoorbeeld voor een klassieke messing kraan voor je wastafel, kies dan ook voor een messing afwerking van de verlichting en de overige armaturen naast de spiegel.

Dit zijn belangrijke dingen om van tevoren goed te overwegen, zodat het verkozen klassieke thema niet verloren gaat. Chroom, messing of goud zijn kleuren naar keuze. Houd er ook rekening mee dat klassiek vaak rond betekent. Wanneer het klassiek sanitair zachte rondingen heeft, houd dan rekening dat alles dan overeen moet komen. Er zijn klassieke kranen die traditioneel de grens opzoeken, maar als je van rond houdt zit je ieder geval goed.

Vloer en wanden

Het kiezen van een bijpassende vloertegel is van een aantal factoren afhankelijk. Heb je een kleine badkamer dan wordt er vaker gewerkt met felle of lichte kleuren en tinten, om zo de indruk te wekken van een grotere ruimte. Er zijn talloze ideeën voor badkamer vloertegels met een klassiek thema. Terwijl bijvoorbeeld marmer juist met zijn gladde, glanzende oppervlak zeker de look weet te stelen van een klassieke en elegante badkamer, biedt een zwart-witte tegelvloer net weer tikkeltje vintage die je terug in de tijd brengt. De keuze van de vloer is daarom net zo belangrijk als het type sanitair.

Dit geldt overigens ook voor de muren. De klassieke metrotegels zorgen altijd voor een tijdloze samenhang in de badkamer. Ze vinden hun oorsprong uit Engelse metrostations. Een populaire tegel, doordat ze het klassieke gevoel in de badkamer doen versterken. Bovendien kun je ze in plaats van horizontaal ook in visgraatmotief aanbrengen en ben je niet verplicht om alle wanden er mee te betegelen.

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven