Vier feitjes die je moet weten over Mallorca

Reizen wordt steeds populairder. Waar je vroeger elke zomer in Frankrijk op de camping stond, worden onze bestemming steeds exotischer. Sommigen mensen gaan zelfs buiten Europa op reis! Maar ook binnen Europa zijn er genoeg prachtige plekken te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan het eiland Mallorca, wat onderdeel van Spanje is.. Overweeg jij om naar Mallorca te gaan? Dan is het slim om wat meer over deze locatie te weten te komen. Daarom vind je in deze blog vier interessante feitjes over Mallorca.

Het weer is perfect in Mallorca

Het belangrijkste wat je misschien moet weten, is dat het weer op Mallorca heerlijk is. Vooral als je het vergelijkt met Nederland. Tijdens de zomers is het lekker heet op het eiland, waardoor je vrijwel elke dag naar het strand kunt reizen of naar een cocktailbar kunt gaan. Ook tijdens de lente en herfst kun je heerlijk vertoeven. Je hoeft hooguit een jasje aan te doen s’nachts wanneer het afkoelt. Verder is het in de winter wat frisjes, maar een winterjas is onnodig. Mede daardoor is dit eiland perfect voor mensen die nog wel een beetje seizoenen willen hebben, maar niks extreem willen meemaken.

Ontdek de grotten in Mallorca

Ten tweede bevat Mallorca allerlei prachtige rotsformaties. Ook vind je hier een ondergronds watersysteem, waardoor er allerlei grotten zijn ontstaan. Bij sommige van deze grotten kun je op bezoek gaan. Voor de meesten geldt dat je een gids nodig hebt om te voorkomen dat je verdwaalt, maar er zijn ook enkele grotten waar je rustig op je eigen houtje op avontuur kunt gaan. Ontdek alle prachtige stalactieten en stalagmieten die het grottensysteem van Mallorca te bieden heeft.

Mallorca bevat prachtige natuur

Naast grotten is er ook talloze andere soorten natuur die je in Mallorca tegenkomt. Vanzelfsprekend is er de kust, waar je prachtige kliffen en adembenemende stranden vindt. Maar er is veel meer dan dit te vinden op het eiland. Zo bevat Mallorca een klein gebergte. Zo kun je kiezen tussen allerlei soorten natuur, en dat allemaal op een eiland! Onderschat niet wat Mallorca allemaal wel niet te bieden heeft op dit gebied.

Je kunt allerlei sporten doen in Mallorca

Tot slot is Mallorca een waar paradijs voor sporters. Daarmee doelen we niet op de voetbalvelden die er te vinden zijn of het feit dat toptennisser Rafael Nadal hiervandaan komt. We verwijzen meer naar de vele extreme sporten die op dit eiland te doen zijn. Zo kun je kitesurfen bij sommige baaien waar veel wind staat. Naast watersporten, zijn er ook extreme sporten die je op land kunt doen. Zo is mountainbiken erg populair door het terrein en gebergte van Mallorca. Daarnaast is hiken ook een aanrader doordat Mallorca talloze verschillende looproutes bevat die over het hele eiland verspreid zijn. Daardoor kun je hiken bij het strand of juist in het berggebied. Mallorca is mede hierdoor een uitstekende plek voor een persoon die graag van actie en sport houdt.

Lotte

Terug naar boven