Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Kies een origineel bed voor jouw kind

Een slaapkamer moet een plaats zijn waar je tot rust kan komen en waar je je prettig voelt. Voor kinderen is dit ook erg belangrijk. Kinderen moeten lekker kunnen spelen in hun kamer, maar in de avond moeten ze in alle rust kunnen slapen zonder gestoord te worden door al het speelgoed in de kamer. Bij het inrichten van een kinderslaapkamer moet je dus zorgen voor een evenwichtige balans tussen deze twee dingen. Hiervoor is het belangrijk dat je eerst een goede basis in de kamer hebt. Denk aan het bed en een kledingkast. Daarna ga je de kamer aankleden met andere spullen zoals accessoires of speelgoed. Je kunt de accessoires dan goed aanpassen op de basis. Bij een kinderbed denken veel mensen al snel aan een saai bed, maar er bestaan veel verschillende soorten kinderbedden. In dit artikel ga ik je wat voorbeelden geven van leuke en originele kinderbedden die een rustige basis vormen voor de kamer.

Bedhuisje

De naam zegt al veel. Het bed lijkt namelijk net een huis. Het bestaat uit een laag bed en een frame eromheen dat lijkt op een tent. Dit moet dan het dak van het huisje voorstellen. Het voordeel hiervan is dat een kind er overdag in kan spelen en in de nacht erin kan slapen. Het biedt ook veel rust, omdat de zijkanten van het huisje ook dicht kunnen en je kind dan goed afgezonderd kan worden van de omgeving om hem of haar heen tijdens het slapen. Dit is dus prettig voor kinderen die slecht slapen. Je hebt deze bedhuisjes in veel verschillende soorten. Ik weet vrij zeker dat een kind een bedhuis geweldig zou vinden om in te kunnen slapen.

Hoogslaper

Een hoogslaper is voor kinderen ook erg leuk en fijn. Met een hoogslaper creëer je als het ware meer ruimte in je kamer. Doordat het bed zo hoog is kun je onder het bed nog veel dingen kwijt. In een kinderkamer is dit ideaal, want je kind kan dan onder het bed spelen en je kan het speelgoed hier ook gemakkelijk opbergen. Let wel op de hoogte van de hoogslaper. Het is fijn als het bed zo hoog is dat je kind er ook gemakkelijk onder kan staan en spelen. Houd er ook rekening mee dat je kind in de loop van de jaren nog veel gaat groeien dus zorg dat die zo hoog mogelijk staat. Ook een zijrekje aan de hoogslaper en een trap is essentieel. Zo weet je zeker dat je kind niet uit het bed kan vallen en dat hij of zij gemakkelijk zelf in en uit het bed kan door de trap te gebruiken. Ook draagt dit goed bij aan het creëren van een rustige kamer, want al het speelgoed zet je onder het bed neer en je kind heeft geen last van het speelgoed tijdens het slapen. Het is handig als je een klein nachtlampje aan de muur hangt zodat je kind zelf de lamp aan of uit kan doen vanuit de hoogslaper. Door een lampje aan te zetten als hij/zij naar beneden gaat voorkom je ongelukken, want zo kan je kind goed zien waar hij loopt op het trapje.

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven