Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

De IKEA-HIDRASUND in test: Een matras van natuurlijke vezels

Je zou het bijna een organisch matras kunnen noemen: De IKEA HIDRASUND matras is bijna uitsluitend gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, wol, cosco-vezels en natuurlijk rubber. Nadat onze laatste matras wekenlang naar chemicaliën rook, hebben we gekozen voor deze pocketveermatras – op dit moment uniek op de markt. Mijn buikslaaphouding speelde ook een rol.

Een natuurlijk matras voor buikslapers?

Ik heb een zekere mate van lijden meegemaakt in de matrassenhandel. Nadat ons oude model na jaren van gebruik veel krommingen en dieptes had en ik elke ochtend wakker werd met rugpijn, besloten we het jaar ervoor één van deze nieuwe heupmatrasstarters te testen. Maar het matras met de naam van het schattige meisje rook zo naar chemicaliën dat we het na 2 weken luchten terugstuurden. Helaas kon zelfs een tweede matras van het bedrijf – qua geur – ons niet overtuigen. Dus gingen we terug naar het heuvel-en-dalmatras, waarop ik niet meer op mijn buik kon slapen. Dit was natuurlijk fataal voor mij, want ‘s nachts lag ik weer in mijn favoriete houding en had ik de volgende ochtend hevige bekkenpijn. Ik moest dus een matras krijgen van natuurlijke materialen waarop ik als buikslaper gelukkig kon zijn. En mijn zij-slaper man zou er ook mee moeten kunnen omgaan.

HIDRASUND: Een pocketverenmatras van natuurlijke materialen

IKEA HIDRASUND: Een veermatras met natuurlijke materialen

Zakveermatrassen zijn bijzonder geschikt voor buikslapers. De veren worden – zoals de naam al aangeeft – in speciale zakken genaaid die zo met elkaar verbonden zijn dat alleen die zak die op dat moment onder belasting staat de druk van het lichaam opgeeft. Op deze manier wordt een bijzonder hoge puntelasticiteit bereikt. Er zijn echter maar weinig binnenveringmatrassen met natuurlijke materialen verkrijgbaar. Bij eco-winkels als Allnatura kunt u alleen puur natuurlatex matrassen of cosco-matrassen krijgen. Met HIDRASUND heeft IKEA nu echter een model met een pocketverenkern gelanceerd dat bijna volledig uit natuurlijke materialen bestaat: Aan de buitenkant is het bedekt met duurzaam geteelde katoen en ongeverfd, ongebleekt linnen, terwijl de binnenkant is gemaakt van wol, 85% natuurlatex, 15% synthetische lax, kokosvezels en natuurlijk staal. De vulling bestaat uit een polylactidevezelmatras.

De IKEA HIDRASUND matras in de test

Getest: De IKEA matras HIDRASUND

De twee lagen individueel verpakte pocketveren reageren nauwkeurig en zorgen voor een optimale drukverdeling en ergonomische aanpassing aan de lichaamsvorm/grafiek: IKEA

Onze ervaring met de HIDRASUND

Onze matras stonk niet vanaf het begin en we konden hem direct gebruiken zonder hem vooraf te luchten. Dankzij de gebruikte natuurlijke materialen en vooral de cosco-vezellaag zorgt HIDRASUND voor een zeer aangenaam slaapklimaat. De 5 comfortzones van de matras ondersteunen het lichaam precies en verminderen de contactdruk op schouders en heupen. Dit betekent: ik kan weer een paar uur op mijn buik slapen! Overigens hebben we gekozen voor het medium stevigheidsmodel, de matras is ook verkrijgbaar in stevigheidsgraad fest. Wat ik ook erg leuk vind is dat de matras versterkte randen heeft, wat betekent dat hij op de lange termijn zijn vorm behoudt en niet hoeft te worden omgedraaid. Bovendien krijgt u bij uw aankoop een garantie van 25 jaar op de matras. En terecht: Want of het nu gaat om de naden, de zitting, de materialen, de haptiek of het uiterlijk – de HIDRASUND lijkt me echt goed gefabriceerd.

Onze ervaring met de IKEA matras HIDRASUND

IKEA HIDRASUND: Een veermatras gemaakt van natuurlijke materialen

Accessoires voor het HIDRASUND-matras

Het pocketveermatras HIDRASUND is niet alleen extreem zwaar, maar is met 33 cm ook veel hoger dan normale matrassen. Op deze manier ontstaat het typische “boxspring-bed gevoel”. Houd er dus rekening mee dat niet alleen de instaphoogte van uw bed verandert, maar ook dat normale hoeslakens niet op de matras passen. U kunt het beste een model kiezen dat geschikt is voor matrassen tot 36 cm dik. We hebben gekozen voor PUDERVIVA, een mooie versie van linnen. We gebruiken ook de Topper TISTEDAL, wat het prinsen-op-de-pea gevoel versterkt. Zonder topper kun je – volgens sommige gebruikers – de veren van de matras voelen. Een topper daarentegen zorgt niet alleen voor een comfortabeler, maar ook voor een hygiënischer slaapklimaat.

HIDRASUND: De beste IKEA matras

*Aanwijzing: De matras en de topper werden ons gratis ter beschikking gesteld voor de test.

MEER OVER HET ONDERWERP

  • Ikea-slaapforum: We hebben een slaapprobleem!
  • Royfort: Hoera voor wit linnen!
  • Gemaakt in Zwitserland: Quilt van Swisswool
  • Strunkmann & Meester: een pyjama gemaakt in Duitsland
pinterest-ikea

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven