Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Getest: Handdoeken van The Organic Company

{Adverteren*} U heeft vast en zeker de prachtige handdoeken van The Organic Company, gemaakt van biologisch katoen en met wafelweefsel, gezien op het ene of het andere interieur blog of op Instagram. Omdat ze er echt goed uitzien in de badkamer. Aangezien onze handdoeken eerder in de categorie van stopgezette modellen vielen, was ik erg blij met het aanbod van Kontor 1710 om de handdoeken te testen. Dit zijn onze ervaringen!

Het organisch bedrijf: Het bedrijf

“Conventioneel textielontwerp is niet duurzaam. We kunnen niet veel langer doorgaan met het vernietigen van grond en water op deze manier. Dit is niet naïef, maar de onvermijdelijke toekomst”, zegt Joy Vasiljev, oprichter en ontwerper bij het Deense bedrijf The Organic Company. Ze heeft daarom niet alleen handdoeken ontwikkeld die mooi zijn om naar te kijken met hun speciale wafelweverij, maar ook handdoeken van 100 procent biologisch katoen. U kunt bij The Organic Company ook handdoeken in andere uitvoeringen, tassen, ovenwanten en dergelijke kopen. In Duitsland kunt u de handdoeken bijvoorbeeld kopen in de online shop Kontor1710.

Getest: Handdoeken van The Organic Company met wafelweverij

We gebruiken graag de kleuren grijs, antraciet en wit in de badkamer (vergelijkbaar met ons slaapkamertextiel), dat er erg mooi uitziet met hout en onze donkere tegels.

Handdoeken met wafelmotief: maten & kleuren

We hebben gekozen voor handdoeken in de maten XL, M en S. De XL handdoeken (100 x 150 cm) zijn perfect voor het douchen. Ze kunnen om uw hele lichaam worden gewikkeld en zijn ook ideaal voor het zwembad of de sauna. Onze dochter gebruikt de handdoeken graag in maat M (50 x 150 cm). Ik gebruik ze ook als tulband na het wassen van haar haar. Ze zijn te smal om rond het lichaam te wikkelen. Maar als je dat niet nodig hebt, omdat je liever een badjas gebruikt, kun je natuurlijk de maat voor je lichaam gebruiken. Tot slot zijn de S-handdoeken (50 x 75 cm) geschikt als gastendoek, keukenhanddoek of washandje. Qua kleur hebben we gekozen voor modellen in zowel donkergrijs als natuurlijk wit en hebben we geen spijt. Ze harmoniëren prachtig met de rest. U kunt ook variaties kopen in licht- en donkerblauw, roze en klei.

Handdoeken van The Organic Company

De praktische handdoeken in maat S zijn geschikt voor handen, gezicht of als washandje.

Materiaal & Productie

De conventionele katoenindustrie is inderdaad een van de belangrijkste bronnen van wereldwijde vervuiling. Het is goed voor bijna een kwart van de insecticiden in de wereld en 10 procent van de pesticiden in de wereld – om nog maar te zwijgen van de ellendige arbeidsomstandigheden van de katoenboeren in de ontwikkelingslanden. The Organic Company hecht daarom ook veel belang aan een milieubewuste en eerlijke productie. Het Deense bedrijf is GOTS-gecertificeerd en gebruikt alleen biologisch katoen, dat natuurlijk niet in aanraking is gekomen met pesticiden of insecticiden en onder waardige arbeidsomstandigheden wordt geteeld. De handdoeken en ander textiel worden ook geverfd met zware metaalvrije stoffen en er wordt 91 procent minder water gebruikt dan bij conventionele methoden. Dit alles komt natuurlijk tot uiting in de prijs: de XL handdoek kost momenteel 69 euro.

The Organic Company: Handdoeken met wafelweven

Perfect passend: We hebben gekozen voor handdoeken in de kleuren donkergrijs en natuurlijk wit.

Ontwerp & Toepassing

Dankzij hun wafelstructuur voelen The Organic Company handdoeken zeer aangenaam aan en zijn ze zeer zacht. Vermoedelijk blijft dit zelfs na vele wasbeurten zo – dat zou echt fantastisch zijn, want de meeste handdoeken zien er na enkele jaren gebruik helaas niet meer zo uit als na aankoop. Ze hebben echter ook een nadeel, dat zelfs op de website wordt vermeld: “Ze nemen goed vocht op zonder het snel af te geven”, wat betekent dat handdoeken vaak lang nat aanvoelen na gebruik. Of wat nog onaangenamer is: in ons geval hangen de handdoeken op een hark vlak naast de douche. Als de muren nu nat worden tijdens het douchen, worden de handdoeken voor gebruik doorweekt en zijn ze dan vochtig als je je er mee wilt drogen. De handdoeken krijgen een groot pluspunt voor hun extra grote handgreep die – goed doordacht! – in het midden van de handdoek. Zo hangen de grote modellen niet op de vloer.

Ervaring met de handdoeken van The Organic Company

De Denen staan bekend om hun doordachte ontwerp – zoals deze extra grote lussen…

The Organic Company: Mijn conclusie

Wat ik erg leuk vind is dat The Organic Company een duidelijk signaal wil afgeven aan de wegwerpmaatschappij: “Minder kopen, maar duurzamer en van hogere waarde” – dat is ook al vele jaren mijn motto. Ik hou ook van het wafelontwerp van de handdoeken, die onze badkamer in een mum van tijd veranderen in een kleine oase van welzijn. Ik waardeer het echt als alledaagse metgezellen het leven mooier maken! De wafelstructuur heeft echter het nadeel dat de handdoeken erg vochtig worden. Hang ze daarom op gepaste afstand van de douche op – bij voorkeur boven een verwarmde handdoekdroger of iets dergelijks.

Getest: Handdoeken van The Organic Company

*Aanwijzing: De handdoeken werden mij gratis ter beschikking gesteld voor de test.
U kunt nog veel meer aanbevelenswaardige bedrijven vinden op onze pagina “Hier shoppt die Lady”.

MEER OVER HET ONDERWERP

  • Nul Afval: Onze (bijna) kunststofvrije badkamer
  • Nul-afval-Week: Duurzaam keukentextiel
  • Royfort: Hoera voor wit linnen!
  • DIY: Zelf stijlvol herbruikbaar textiel maken
Getest: Handdoeken van The Organic Company
Getest: Handdoeken van The Organic Company

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven