De Pantonekleur 2019: Levend koraal

We zijn nog niet zo besneeuwd als een week geleden, maar ik ben nog lang niet in de lentestemming. Maar ik kreeg gisteravond al een idee van de komende zonnige maanden toen ik een aantal leuke producten in de nieuwe Pantone trendkleur “Living Coral” voor u uitkoos. Maar trend of geen trend – de kleur koraal is al lang een van mijn absolute lievelingskleuren, want het brengt me in een goed humeur, geeft me een geweldige teint en brengt herinneringen aan mijn zomervakantie terug.

Living Corall: Een excursie naar de Zuidzeeën

Elk jaar nomineert het beroemde Pantone Colour Institute een specifieke kleur als de kleur van het jaar. In 2019 is het een fel oranje dat “Living Coral” wordt genoemd – en sindsdien flirt de mode-, beauty- en interieurwereld met de nieuwe trendkleur. Ik kan eerlijk zeggen dat ik de speelse koraaltoon, die je mentaal meeneemt naar de Zuidzee, veel leuker vind dan de ultraviolet, die vorig jaar door Pantone werd uitgekozen. Of het nu gaat om de Hunter laarzen in koraal, prachtige Corall-statement oorbellen van Kenneth Jay Lane of een kasjmier trui in een fel oranjerood – ik zou hier graag een heleboel dingen willen zien. De kleur in combinatie met wit ziet er bijzonder goed uit.

Wat dacht je van een koraalkleurige wollen rok of een mooie leren plank in koraal? Als u niet durft te gaan voor een oranje, kunt u ook gaan voor een koraaltint die meer in het rood gaat //*De collage bevat affiliate links

Afbeelding krediet hierboven: Lexington

MEER OVER HET ONDERWERP

  • Pantonekleur van het jaar 2018: Ultraviolet
  • De Pantone kleuren 2016: “Sereniteit” & “Rozenkwarts”.
  • Het Pantone Fashion Color Report 2015

Lotte

Terug naar boven