Kom binnen: Bezoek aan Laura in Berlijn

Vandaag bezoeken we de instagramer Laura Repp uit DasMaedchen met de pareloorbel. Laura woont samen met haar verloofde en kater Sir Henry in een prachtig appartement in een oud gebouw in Berlijn – klassiek ingericht met hoge plafonds, visgraatparket, vloerdelen en zeer minimalistisch-chique. Laura studeerde rechten in Freiburg en woont sinds 2018 in het vierkamerappartement in de hoofdstad. Naast het interieurontwerp is de “Bridetobe” ook gepassioneerd door mode.

Lieve Laura, hoe zou jij je inrichtingsstijl zelf omschrijven?

Ik cultiveer een zeer compromisloze en geaccentueerde gereduceerde stijl van leven. De kleuren wit, zwart en grijs domineren en zijn licht opgefrist met kleuraccenten zoals de roze muur in de slaapkamer of verse bloemen. Door de vele bossen lijkt ons appartement toch huiselijk en warm.

Het appartement van instagramer Laura von DasMaedchen mit demPerlenohrring

Minimalistisch leven

In welke kamer verblijft u het liefst?

Dit is een moeilijke vraag, want ik vind elke kamer erg leuk. Ik denk dat ik het grootste deel van mijn tijd in de woonkamer doorbreng. Hier lees of brei ik in mijn fauteuil, hier kijken we graag naar een film en drinken we een glas wijn uit ons oude huis, de Breisgau. Ik breng ook veel tijd door in de keuken, want ik hou van koken en bakken.

Home Story: Laura von DasMaedchen mit demPerlenohrring

Home Story: Laura von DasMaedchen mit demPerlenohrring

Waar haalt u uw meubels en inrichting vandaan?

Onze meubels zijn een mix van oud en nieuw, IKEA en designer. Omdat we eerder in onze studentenflat woonden, hebben we niet zo veel meegenomen en bijna helemaal opnieuw ingericht. Ik hou vooral van het jonge label “Raumfreunde” en Hübsch Interieur, maar ook kleinere labels en handgemaakte stukken, die je gemakkelijk bij Etsy kunt kopen, hebben hun plaats bij ons.

Home Story: Laura von DasMaedchen mit demPerlenohrring

Heeft u een favoriet meubelstuk? Vertel ons zijn verhaal!

Ik heb niet echt een favoriet meubelstuk. Toch ben ik erg gehecht aan mijn Louis Ghost Chair uit Kartell. Het is mijn eerste designmeubel waar ik als student echt voor moest sparen. Bovendien stond een plank van het merk String lang op mijn verlanglijstje, deze wens kon ik ook in mijn nieuwe appartement vervullen.

Het appartement in het oude gebouw van instagramer Laura Repp

Minimalistische Leefstijl: Laura Repp

Ben je “klaar” voor de inrichting of verander je alles van tijd tot tijd?

Omdat we minder dan een jaar in ons appartement hebben gewoond, hebben we tot nu toe alleen voor dit doel gekocht in plaats van verhuisd. Samengevat: Ik verplaats zelden meubels, maar ik hou van versieren.

Minimalisme: Laura's oude appartement in Berlijn

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Natuurlijk op Instagram en Pinterest, maar ook de natuur en de kunst kunnen zeer inspirerend zijn als het gaat om bijvoorbeeld kleurcombinaties en texturen.

Minimalistische stijl van leven: Een huisverhaal met Laura von DasMaedchen mit demPerlenohrring

Wat is belangrijk voor u in uw instelling?

Harmonie en minimalisme! Ik neem graag de tijd voor mijn inrichting en koop zelden direct, ik spaar liever voor speciale en misschien wel duurdere stukken. Bij de inrichting van ons appartement hebben we de tijd genomen met de details en hebben we zeer zorgvuldig gekocht. Mijn gouden regel is dat als het ene deel nieuw is, het andere deel moet gaan. Zo blijft de minimalistische stijl behouden. Ik zeg altijd: opgeruimd appartement, opgeruimde ziel.

Laura Repp's minimalistisch gereduceerde leefstijl

En last but not least: heeft u een interieurtip voor onze lezers?

Rustige basiskleuren en kleuraccenten leiden tot een harmonieus totaalbeeld. Daarnaast adviseer ik u om u voor elke aankoop af te vragen of u de saaiste lantaarn echt nodig heeft. Deze procedure geldt overigens niet alleen voor de inrichting, maar ook voor kleding en accessoires! Bovendien brengen verse bloemen en planten leven in een appartement. Mijn belangrijkste tip zou zijn: vind je stijl en blijf er trouw aan, want het appartement is je thuis en je moet je er prettig voelen!

Capsule Garderobe: Instagramer Laura toont haar garderobe

Laura Repp van "The Girl with the Pearl Earring"...

Lieve Laura, heel erg bedankt dat je ons mee naar binnen hebt laten lopen! Wil je ons op een dag je huis laten zien? Neem dan contact met mij op: info@lady-blog.de

HEBBEN EEN VERGELIJKBARE STIJL:

  • Kom binnen: Een bezoek aan Emmi in Düsseldorf
  • Kom binnen: Bezoek aan Sabine in Hamburg
  • Kom binnen: Op bezoek bij Janie in Stuttgart
  • Kom binnen: De studio van Stefanie v. Wietersheim

Lotte

Terug naar boven