Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

De verschillende mogelijkheden om quizen te spelen

Het spelen van quizen is een leuke manier om je kennis te testen. Daarnaast is het spelen van quizen ook een leuke activiteit om met een groep vrienden of collega’s te doen. Je kan zo samen tijd doorbrengen en elkaar beter leren kennen. Er zijn veel verschillende manieren waarop je een quiz kan doen. Voor sommige quizen hoef je niet eens de deur uit! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan gauw verder in dit blog.

Een online muziekbingo

Als je vanuit huis een quiz wil organiseren, is het een leuk idee om te kiezen voor een muziek bingo. Tijdens de muziekbingo ga je samen meezingen met allerlei liedjes. Hoe meer nummers je kent hoe groter de kans is dat je snel BINGO hebt. Je kan allerlei verschillende thema’s kiezen zoals bijvoorbeeld de foute bingo of de kerstbingo. Zo kan je met een online muziekbingo eenvoudig online een feestje organiseren. Als je hebt gekozen voor een thema, ontvangt iedere speler een bingokaart en start de muziek. De bingo kaart kan je printen of je kan het volledig digitaal spelen. Je kan ook kiezen voor een eigen gekozen playlist, dat is ideaal voor als je een evenement organiseert.

Een pubquiz teamtuitje

Een pubquiz is leuk om met collega’s te doen. Quizen zijn een leuke manier om te werken aan teambinding. Als er goed kan samen worden gewerkt tijdens de quizen zal het wellicht op de werkvloer ook beter gaan. De pubquiz teamuitje kan zowel online als offline worden gespeeld. Je kan dus kiezen of je er met z’n allen voor wil gaan zitten of dat iedereen vanuit de eigen woonkamer meespeelt. Als je kiest voor een pubquiz teamuitje krijg je een kant-en-klare quiz toegestuurd binnen drie dagen. De quiz kan ook precies naar wens worden voorbereid. Zo kan je kiezen voor een passend thema.

Een online pubquiz

Een online pubquiz is een gemakkelijke manier om een leuke activiteit te organiseren met vrienden of collega’s. Je kan de quiz doen terwijl je met z’n allen in een cafe zit of je kan de quiz veilig allemaal vanaf je eigen bank meespelen. De quizen worden gemaakt in Kahoot en zijn heel gemakkelijk te spelen. Je kan zoveel mensen als je wil uitnodigen om mee te spelen. Het enige wat je nodig hebt om mee te spelen is een beeldscherm. Als je het leuk vindt om de quiz wat persoonlijker te maken kan je ook zelf vragen toevoegen aan de quiz.

Maak zelf een quiz

Een ander leuk idee is om ouderwets zelf aan de slag te gaan met het maken van een quiz. Dit zal wel wat langer duren, maar dan heb je ook echt een persoonlijke quiz. Je kan allerlei leuke vragen bedenken. Kies voor een thema en bedenk op basis daarvan allerlei verschillende soorten vragen. Je kan kiezen voor persoonlijke vragen, raadsels en nog veel meer. Je kan de quiz online maken via een quizprogramma of je kan met pen en papier aan de slag gaan. Als je zelf een quiz maakt kan je ook spelregels toevoegen om de quiz nog leuker te maken.

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven