Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Display: Playbrush Smart One – de slimme sonische tandenborstel voor volwassenen

Speelborstel werd opgericht in 2015, toen met het basisidee om kinderen te leren genieten van het poetsen van hun tanden. Het bijzondere aan Playbrush is de interactie met een app waarin kinderen door middel van spelletjes werden geïnstrueerd om langer en grondiger te poetsen. Dit wordt bereikt door middel van een opzetborstel (Playbrush Smart) of een speciale elektrische tandenborstel (Playbrush Smart Sonic) die via Bluetooth verbinding maakt met de smartphone en de borstelbewegingen registreert.

De nieuwe Playbrush Smart One voor volwassenen (beschikbaar sinds september 2019)

Speelborstel Smart One

Maar schone, gezonde tanden zijn niet alleen belangrijk voor kinderen. Natuurlijk hebben ook volwassenen baat bij regelmatige mondhygiëne. Als moeder moet ik echt toegeven dat het soms aan de kant komt te staan. Zelfs niet met opzet. Meestal, als ik ‘s morgens het huis verlaat, heb ik al een paar tanden gepoetst – alleen niet de mijne. Het feit dat ik het huis niet in mijn pyjama’s verlaat in de ochtend-chaos als mijn twee kinderen en ik het huis verlaten, beschouw ik als een prestatie op zich. Maar het is niet genoeg als je op weg naar het kantoor merkt dat je eigen tanden helaas geen tandenborstel hebt gezien.

De remedie is nu Speelborstel Smart Onedie sinds september van dit jaar beschikbaar is. De slimme sonische tandenborstel is verkrijgbaar in de kleuren Navy, Mint en Coral en biedt drie reinigingsstanden (tot 40.000 bewegingen per minuut) en feedback over de reinigingsprestaties. De Playbrush Smart One stuurt de borstelbewegingen ook via Bluetooth naar de bijbehorende app. Voor de Black Week koopjesjagers onder jullie: met mijn Kortingscode MAMAZ35 u krijgt 35% korting op je Speelborstel bestelling (tot 2 december 2019.)

Speelborstel

De Speelborstel app

speelborstelapplicatie

Bij de eerste opening moet de gebruiker zich registreren en de Playbrush met de smartphone koppelen. Dit werkte prima voor mij zodra de Playbrush volgeladen was. Bovendien kan een van de twee abonnementsvarianten worden gekozen: Playbrush Pro of Premium. In beide abonnementsvarianten is er zelfs een Tandheelkundige verzekering met verschillende aanbiedingen inbegrepen! Elke reinigingsunit betekent echt geld, want wie de Playbrush regelmatig gebruikt, kan een bonus van max. 110 Euro per jaar krijgen. U kunt deze bonus gebruiken voor professionele profylaxe. Meer informatie over deze tandartsverzekering via Playbrush is te vinden op hier.

Speelborstel – borstelslimme

Dan is het tijd om op te ruimen. Ik raad u aan om bij het eerste tandenpoetsen gewoon “zoals gewoonlijk” te werk te gaan, zonder naar de app te kijken. Zo krijgt u een eerlijke evaluatie van uw borstelprestaties. Welk deel van de mond moet grondiger worden geborsteld? En is de druk goed? Deze informatie wordt direct na het borstelen in de app weergegeven.

Bij het schoonmaken kunt u kiezen tussen de modi “Schoonmaken”, “Gevoelig” en “Massage”. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur kunnen de tanden op hogere of lagere snelheid, zachtjes of krachtiger worden gereinigd. Vervolgens kiest u de tandenborstelcoach, die – indien gewenst met achtergrondmuziek – de optimale poetstijd voor de afzonderlijke delen van de mond in realtime weergeeft.

Speelborstel Tandenborstel Coach

Voor mij was het in het begin een beetje verwarrend, omdat mijn eigen volgorde verschilde van die van de coach. Het is een kwestie van het veranderen van gewoontes, maar dat is precies het doel: Mijn duidelijke eis voor de Playbrush is het veranderen van oude, verkeerde schoonmaakgewoontes. In plaats van de tandenpoetscoach kan ook een vraag- en antwoordspel worden geselecteerd, waarbij u een antwoord kunt geven op de gestelde vraag door de betreffende pagina te poetsen. Op deze manier wordt het speelinstinct van volwassenen niet verwaarloosd.

Speelborstel Smart One marine

Tandenborstelen met beloningssysteem

Ook het overzicht van de regelmaat van het tandenpoetsen bevalt me bijzonder goed. Als ik nadenk over de vraag of ik mijn tanden heb gepoetst of niet, kan ik gewoon de app controleren. Zelfs als volwassene geniet ik van het beloningssysteem van prijzen en trofeeën en ik wil er echt voor zorgen dat mijn schoonmaakprestaties 100% zijn.

Mijn conclusie: De sonische tandenborstel doet wat hij moet doen en de gebruiker heeft de mogelijkheid om zijn reinigingsprestaties te controleren en te optimaliseren door middel van de duidelijk gestructureerde en overzichtelijke app. De evaluaties bieden een extra stimulans om elke dag op de bal te blijven en grondig schoon te maken. Ik blijf me verbeteren – en kijk uit naar de volgende tandreiniging. Ik ben er zeker van dat de resultaten daar zullen opvallen. Alleen al de overstap van een conventionele elektrische tandenborstel naar een sonische tandenborstel was een aha-ervaring op zich.

Onthoud mijn Black Week kortingscode “MAMAZ35”, die u kunt gebruiken in Speelborstelwinkel ontvangt 35% korting tot 2 december 2019. Veel plezier!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Playbrush, bedankt voor de nieuwe schoonmaakervaring.

Bedankt voor het lezen en groetjes,

Madam Lotte

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven