Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Hallo Fresh – gevarieerd koken in de ‘HomeOffice’

Hallo Fresh is de naam van onze keuken weer van nu af aan. Nadat we jaren geleden al zeer goede ervaringen hadden opgedaan met de gerechten, kwam er weer een doos met 3 verschillende gerechten bij ons thuis.

Emil (Mijn man) en ik houden ervan om te koken, zelfs overdag bij de lunch. Het moet gezond, fris en gevarieerd zijn, en natuurlijk moet het snel zijn en bovenal moet het je opvullen. Ik kan de dag niet doorkomen met een salade.

In het begin van de HomeOffice tijd was er vaak stress omdat we niet wisten wat we moesten koken en ons ook ergeren aan de situatie. Het werd beter toen ik een wekelijks plan begon te schrijven. Van maandag tot en met vrijdag hebben we snelle, ongecompliceerde maaltijden, in het weekend kookt Emil meestal meer uitgebreide maaltijden.

Positieve neveneffecten van de planning waren

  • Het gebruik van voorraden die zijn opgeborgen in laden en kasten.
  • Doelgericht winkelen
  • Minder extra’s in het winkelwagentje dankzij boodschappenlijstje
  • Minder afval, omdat alles wordt verbruikt en bijna niets meer wordt weggegooid.
  • Stressvrij koken zonder te zoeken naar ideeën

Alles wat gekoeld moet worden wordt geleverd in deze cellulose buitenverpakking met recyclebare koelverpakkingen.

Er is echter een negatief punt: ons maaltijdrepertoire werd steeds saaier, ook al hou ik van Maultaschen in alle variaties, net als van pasta. Een paar jaar geleden bestelden we HelloFresh Box al zeer regelmatig op basis van een abonnement en we waren altijd zeer tevreden.

Receptenkaart – ingrediënten en voor ons twee normale eters meer dan genoeg

Duidelijk en beknopt: alle ingrediënten zijn voor ons beiden in dezelfde hoeveelheid en er zijn geen restjes, want ik hou er niet van om eten weg te gooien dat ook lekker was. Overigens, Hello Fresh bestelt alleen de ingrediënten voor uw doos als de bestelfase voorbij is. Zo wordt alles precies op de gram voor de dozen verpakt en is er tot 1/3 minder voedselverspilling.

Kleurrijk en gevarieerd en dankzij de receptenkaart steeds weer gemakkelijk te maken.

Top: Je kunt kiezen tussen verschillende recepten om naar eigen smaak te eten. U kunt kiezen uit 3-5 gerechten per doos, familieboxen, expressgerechten, recepten voor de Thermomix. Natuurlijk zijn er ook puur vegetarische en veganistische gerechten die u in de door u gewenste doos kunt verpakken.

Selecteer en stel alles in via de app

Pauzeren en annuleren gaat na het proefabonnement – alle voorwaarden zijn hier te vinden – handig op de HelloFresh.nl site of zelfs via app. Makkelijker kan het niet.

We hebben meteen sesamzaad en zwarte komijn voorradig, zodat we het konden nabootsen.

In overeenstemming met de actualiteit heb ik voor deze week en de week na Kerstmis weer drie gerechten besteld. Zo kunnen we nieuwe dingen proberen zonder contact en heerlijk eten.

Je ontdekt altijd iets anders: we kenden de spelt risotto niet eerder en zullen het zeker zelf weer maken. Het gedeelte was bijna te veel voor mij, maar er was nog steeds niets over.

Honingmosterdkip op pompoenpuree met veldsla en geroosterde pompoenpitten

Bedankt voor het lezen en groetjes,

Madam Lotte

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven