Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Hoe verkoop je je auto het snelst?

Misschien ben je de benzineprijzen wel zat, wil je wat beter gaan leven voor het milieu of je bent van plan een nieuwe auto te kopen, maar je moet nog van je oude af. Wat de reden ook is, je bent op deze pagina gekomen doordat je geïnteresseerd bent in het verkopen van je auto. Wat is de beste manier om je auto te verkopen en waar moet je aan denken? Vergeet ook niet, zelfs als je een auto met schade hebt of deze total-loss hebt gereden is deze nog te verkopen. Een sloopauto verkopen gaat iets anders dan het verkopen van een werkende personenauto. Alle belangrijke punten voor het verkopen van je auto worden behandeld in dit artikel, dus lees snel verder!

Waar moet je op letten?

Je wilt je auto natuurlijk voor een zo’n hoog mogelijke prijs verkopen. Daarom is het belangrijk om een aantal dingen te doen en te checken voordat je foto’s gaat maken van je auto. Hieronder staan de belangrijkste.

Schoongemaakte auto

Het is een kleine klus en kan uiteindelijk meer geld opleveren dan je denkt: Het schoonmaken van je auto. Het laat de koper namelijk zien dat je de auto goed hebt onderhouden, omdat er geen vuil of viezigheid op zit. Bij het schoonmaken van je auto is het belangrijk de geschikte en juiste middelen te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een microvezel spons. Met een microvezel spons voorkom je krassen. Als je je auto gaat schoonmaken gaat het niet alleen maar om de buitenkant. Ook de binnenkant van de auto is goed om schoon te maken. Denk bijvoorbeeld aan het interieur of onder de motorkap.

Auto controleren

Zelf ben je er erg gewend aan om in je auto te rijden. De meeste mensen stappen elke dag wel in de auto, maar hierdoor merken zij kleine beschadigingen soms niet meer op. Daarom is het belangrijk om voor de verkoop nog goed te controleren op kleine beschadigingen. Reparaties die je zelf kunt uitvoeren kunnen toch nog wat extra geld opleveren.

Eerlijk en compleet

Het is goed en eerlijk om bij de verkoop van de auto alle, maar dan ook echt alle, documenten en papieren over je auto te verzamelen. Denk aan reparaties of keuringen. Als je je auto bijvoorbeeld erg goed hebt onderhouden en vaak hebt laten checken is het handig als je hier ook bewijs van hebt. Het onderhoudsboekje, bonnen en rekeningen van reparaties of controles of de NAP check zijn verschillende documenten en dingen die je kan meegeven om te laten zien dat je je auto goed hebt onderhouden.

Waar kun je je auto het best verkopen?

Er zijn verschillende manieren en websites om je auto te verkopen. Je kunt de auto bijvoorbeeld particulier verkopen. Op deze manier is de kans dat je er het meeste geld voor krijgt wel erg hoog, maar er zitten wel een hoop nadelen aan. Een andere optie is om je auto in te ruilen bij een dealer. Het voordeel is dat je auto zo snel verkocht wordt en je gelijk een nieuwe auto kunt aanschaffen. Je kunt ook je auto verkopen bij een website als OSW. Op die manier heb je een snelle en veilige verkoop van je auto zonder gedoe. Je krijgt er alleen wel wat minder geld voor, omdat de website er ook nog wat aan moet verdienen. Bij OSW kun je overigens ook je sloopauto verkopen.


Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven