Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Zo herken jij betrouwbare review!

Voor velen zijn recensies belangrijk. Zij lezen aandachtig de reviews voordat zij een online bestelling doen. In bijna alle gevallen kloppen de klantbeoordelingen, maar regelmatig zijn er geruchten dat er valse reviews in de rondte gaan. In deze blog aandacht voor betrouwbare reviews van bijvoorbeeld Peek & Cloppenburg ervaringen en andere bedrijven.

Zowel positief als negatief

Soms liggen reviews voor de hand. Als voorbeeld de Hema reviews, iedereen kent die zaak als voordelig maar niks bijzonders. Iedereen heeft immers wel iets van een dekbedovertrek van de Hema. Vaak is het met korting gekocht, het is hip en trendy, maar na een jaar verwassen. Aanbiedingen zoals twee overtrekken voor de prijs van één zijn daarom populair. De reviews over de Hema zullen daarom wel kloppen, het is een bekende zaak. De kledingzaak P&C zal ook iedereen wel kennen, maar wat doe je als het een minder bekende zaak is? Het is bekend dat er valse recensies zijn, en dit in zowel positieve als negatieve zin. Bijvoorbeeld dat iemand bewust een horeca zaak in de grond aan het schrijven is, zelfs schrijft dat ze daar bedorven voedsel serveren. Het tegenovergestelde is een bijzonder lovende review over een vakantiehuis, maar het is reclame, diegene heeft niet eens in het vakantiehuisje gezeten. Om de klantbeoordeling geloofwaardig te maken staat er aan het einde van de recensie ‘een klein minpuntje’ en dan komt er iets wat er echt niet toedoet zoals een douche die aan de krappe kant is. Het is daarom handig dat je nu een website weet met eerlijke reviews.

Prijs/kwaliteit verhouding is altijd moeilijk

Vaak probeer je de prijs/kwaliteit verhouding te ontdekken. Maar dat zit bij recensies ingewikkeld. In de voornoemde voorbeelden, P&C, Hema, vakantiehuis, en horecazaak loopt het helemaal uiteen. Een horecazaak is enkele uren het vakantiehuis hooguit een week, kleding en producten van de Hema zijn voor gebruik, dus verslijten en raken uit de mode. Het woordje ‘duurzaam’ kom je in veel reviews tegen, maar het kan verschillende betekenissen hebben, zo kan duurzaam milieuvriendelijk zijn. Reviews lezen is daarom nuchter nadenken. Tevens moet je als je online iets koopt je rechten kennen. Mocht je iets kopen en het staat omschreven als goede kwaliteit, maar zodra je het product vast hebt valt de kwaliteit tegen, dan heb je rechten. Bij alles wat je online koopt heb je zichtgarantie, als het tegenvalt kun je het retour sturen. Natuurlijk is dit altijd een domper, je moet het opnieuw inpakken en naar een inleverpunt brengen, het is beter als je gelijk de kwaliteit krijgt die je verwacht. Daarom is zo’n betrouwbare website met klantenervaringen een uitkomst. Ruim 3350 bedrijven zijn erbij aangesloten, en in totaal staan er meer dan 13000 klantenbeoordelingen. Je kunt vergelijken per categorie, bijvoorbeeld mode bedrijven vergelijken. De website is in alle opzichten overzichtelijk, bijvoorbeeld de opzet is identiek aan andere sites. Je ziet ook vijf sterren, hoe meer sterren er geel zijn, hoe groter de klanttevredenheid. Daaronder staat een cijfer om het preciezer aan te geven. Hierdoor kun je even snel op de website kijken of je een betrouwbare zaak hebt gevonden. Ook zijn er diverse waarborgen, mocht je zelf een review plaatsen dan wordt er niets anders met jouw gegevens gedaan.


Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven