Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Vakantieseizoen: kinderen bezig houden tijdens de reis

Over iets minder dan twee weken begint de vakantie in NRW, andere deelstaten zitten er al middenin en de golven van reizigers beginnen hun weg te vinden via de snelwegen en de luchtwegen. En sommige ouders zijn een beetje bang voor de soms lange reistijd… en ze moeten de taak op zich nemen om de kinderen in deze tijd bezig te houden. Ik voel me niet anders. :D

Vooral omdat ik er al aan gewend ben, want we moeten regelmatig vier uur rijden om oma en opa te bezoeken. Gedurende deze tijd wil mijn zoon niet alleen uit het raam kijken. :D Altijd bij ons is onze tablet, waarop het kind geselecteerde series kan bekijken die ik vooraf voor hem heb gedownload (de tablet heeft geen internet op de weg). Er zijn ook verschillende spelletjes voor hem geïnstalleerd. Hij houdt van het tablet, voor mij is het altijd een beetje afschuwelijk. Mijn moeder zegt altijd dat ik als kind een TV junkie was en “je werd er niet helemaal gek van”. Ik zou zeggen: “Wie weet wat ik zou zijn geworden als ik niet zoveel televisie had gekeken en Nintendo had gespeeld! Tand:

Het tablet is dus altijd de noodoplossing voor mij als niets anders werkt. Ik wil dat mijn kind zijn grijze cellen uitoefent tot hij ze weer met het tablet doodt. :D Dus totdat het tablet op is, zijn er een paar dingen die hij ook graag doet en die altijd bij ons zijn als we op reis gaan. En ik dacht dat we het hier konden doen of op Instagram misschien een kleine collectie beginnen met je favoriete kinderactiviteiten.

Laten we gaan! Onze favoriete dingen om te doen als we reizen

naar hoorspelen luisteren
Oud, maar goud. :) Ik hield daar als kind al van en ik ben blij dat mijn zoon net zo goed van hoorspelen houdt. Hij luistert graag naar de hoorspelen van Paw Patrol, die ik niet mooi gemaakt vind. Een verteller vertelt nogal eentonig voor mijn gevoel en de Fellfreunde worden altijd in korte zinnen gespeeld. Het kind is echter niet zo kritisch als ik en houdt van hen. Hij houdt ook van de hoorspelen van Maya de Bij, Pippi Langkous en sprookjes. Ik heb ze van Youtube gedownload als audiobestanden op een USB-stick, omdat ik een aantal CD’s heb gekocht en ze helemaal niet leuk vond. De Youtube versies zijn veel beter. Sprookjes gaan hier altijd rond en ik begin ze te horen. :)

Paw Patrol radiospeeltoestel 1
Prijs: 7,99 EUR

(* = Affiliate link / Foto bron: Amazone-partnerprogramma)

Stickerboekjes
Dit heeft geen betrekking op de notitieboekjes waarin de stickers worden verzameld. Waar mijn zoon van houdt zijn stickerboekjes waarin thematisch bijpassende stickers kunnen worden geplakt in een “wereld” die in het boekje is opgenomen. Dus dinosaurussen in een boslandschap enz. Er is veel van op de markt en ook veel kaas. Er is een variant van de stickerboekjes genaamd “Dress up poppenstickers”. Geschilderde mensen kunnen er dan in gekleed gaan met verschillende kledingstukken en accessoires. Wat me enorm stoort is dat het volledig op meisjes gericht is. En ik ben erg allergisch voor dit geslachtsgedoe. Als de beschrijving van de uitgever zegt “cadeau voor meisjes” en de recensies zeggen hetzelfde, dan krijg ik een iets verhoogde polsslag. Rollen:
Mijn zoon speelde met deze verkleedpopstickers bij zijn vriendin en toen ik zoiets voor hem wilde kopen, realiseerde ik me dat er alleen maar pure meisjeswerelden bestaan. Waarom kan de uitgever niet een paar jongens op “Shopping” of “On Holiday” drukken? Ik begrijp het niet en het irriteert me enorm. Speciaal voor jongens Rollen: Er zijn dan ook verkleedpoppen met sporters of reddende beroepen. Geweldig. Niet doen. We hebben een tijdschrift van hen, en ik ben van plan om te stoppen met het kopen van deze lijn. Omdat dat de reden is.

Vakantieseizoen: kinderen bezig houden tijdens de reis - met een stickerboekje

Ik vind het echt leuk, na al dat geklaag heb ik nu iets positiefs, de serie “My first Dress Sticker Book”. Er zijn vier verschillende, mijn zoon heeft er al drie afgemaakt en ik ben de laatste aan het bunkeren voor onze vlucht in september. :DDe boekjes bevatten prachtige tekeningen van kinderen in verschillende alledaagse situaties, zoals op de speelplaatsop kinderverjaardagsfeestjes, in de regen, enz. De kinderen kunnen worden aangekleed met stickers en er zijn veel voorwerpen die om hen heen kunnen worden geplaatst. Mijn zoon, bijvoorbeeld, is altijd deftig blij als hij er een bril of fles in steekt, zodat deze omvalt. Of wanneer de tube tandpasta in de bloempot druipt. Kinderhumor. :D

Mijn eerste Dress Sticker Book: door de dag heen.
Prijs: 5,95 EUR

(* = Affiliate link / Foto bron: Amazone-partnerprogramma)

Veeg-en-gaan-boeken
Je kunt in deze boeken schilderen! Met het bijgevoegde potlood kunnen de extra gecoate zijkanten steeds weer worden afgeveegd, wat hier tot groot enthousiasme leidt. In het begin schilderde mijn zoon alleen maar om het allemaal weer af te kunnen vegen. :DEen droge zakdoek is voldoende om de pen af te vegen, de pen kan zeer eenvoudig worden verwijderd.
De boeken zijn verkrijgbaar in vele verschillende versies, er is voor elk wat wils! Zelfs peuters en kleuters kunnen met hen oefenen met letters of cijfers. Maar ook mijn vierjarige heeft er veel plezier in. Of het nu gaat om het tekenen van cirkels of het verbinden van punten. Naar mijn smaak zijn de taken soms iets te gemakkelijk, maar je kunt naar hartelust vrij rondkrabbelen en de boeken zijn een geweldige activiteit.

Kleine tip: Als de pen op een gegeven moment leeg is (Kan vrij snel gaan, afhankelijk van het enthousiasme van het kind ^), normale whiteboard markers werken ook. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. We hebben deze markersmaar je moet wat harder wrijven bij het afvegen. Maar ze komen eraf! Naast het schilderen voor onderweg heb ik bij Action een klein (A3) whiteboard gekocht. We spelen er veel mee en dan kunnen we gewoon alles weer wegvegen.

Mijn afveegboek: Op vakantie: met een afveegbare pen
Prijs: 6,95 EUR

(* = Affiliate link / Foto bron: Amazone-partnerprogramma)

Bandolino
Onze bandolinos zijn ook altijd bij ons. Zo’n onderdeel past altijd in mijn handtas en is een zeer goede verveling chauffeur. Een bandolino bestaat uit 30 zeer sterke kartonnen kaarten, waarop telkens een opdracht staat. De oplossing moet worden gegeven met het rode koord in de juiste volgorde en daarom moet het koord om de kaart worden gewikkeld. Als alles klopt kun je op de achterkant zien. Daar staat afgedrukt hoe de snaar moet liggen.
Toen ik 3 was, nam mijn zoon Minibandolino die speciaal zijn ontworpen voor jongere kinderen. Op dat moment moest ik helpen met de snaar, maar in de tussentijd werkt het goed alleen, zelfs met de big bandolinos. Met de snaar kun je ook allerlei onzin uithalen tijdens het wachten, bijvoorbeeld mama’s hand vastbinden of iets vlechten van verschillende bandolinosnaren.

Bandolino 45. concentreren en combineren
Prijs: 9,95 EUR

(* = Affiliate link / Foto bron: Amazone-partnerprogramma)

Raadselblokken
Geen ritje zonder puzzelblokje! Ik weet niet hoeveel van deze dingen we al hebben verbrand. Er waren er een paar. We hebben er altijd een bij ons, zelfs bij het zwembad. Soms is het blok het enige dat helpt om het kind uit het water te halen. De puzzelblokken zijn verkrijgbaar voor verschillende leeftijden, ook hier vindt elk kind iets. Mijn zoon houdt van de verschillende puzzels en taken en ik vind het heerlijk om ze met hem op mijn schoot op te lossen. <3

Grappige teken- en denkspelletjes: Mijn kleurrijke leer- en oefenblok kleuterschool
Prijs: 3,99 EUR
7 nieuw van 3,99 EUR0 gebruikt

(* = Affiliate link / Foto bron: Amazone-partnerprogramma)

Klassieke spellen in magnetische reisversie
Wat we ook graag meenemen zijn klassiekers als Mensch-ärgere-dich-nicht in de reiseditie. In ons geval is dit een klein blauw koffertje met daarin de speelstukken en als het geopend is, zijn er twee speelvelden te zien. De kubus zit in een doorzichtige plastic bal, die je kunt draaien. Het kan dus niet naar beneden vallen, wat toen het doorslaggevende punt was voor mijn aankoop. Niemand, echt niemand, wil de gedropeerde kubus in een auto of in een vliegtuig zoeken. De speelstukken zijn magnetisch en de valsnelheid is daardoor aanzienlijk lager.
Wat ook werkt, het zijn speelkaarten zoals Kinderen UNO of Dobble Kinderen. U kunt dit spel ook goed in paren spelen, terwijl bij andere kaartspellen meestal 3 spelers nodig zijn.

Jumbo 12768 Junior en Ludo compact spel, gekleurd
Prijs: 10,99 EUR
3 nieuwe van 10,19 EUR0 gebruikt

(* = Affiliate link / Foto bron: Amazone-partnerprogramma)

Dit zijn dus op dit moment onze favorieten voor de reis. Wie weet wat het volgende is. Want ik ben erg benieuwd wat je nog meer in voorraad hebt. :) Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën en ik kijk uit naar uw tips! Wat kunnen uw kinderen gebruiken om de tijd door te brengen tijdens lange reizen?

Bedankt voor het lezen en groetjes,

Madam Lotte

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven