Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Vrijdag vondst: Een eettafel op maat gemaakt door Möbel Eins*

{*Advertentie} We hebben hier al vaak melding gemaakt van massief houten meubelen. Want ik denk: als je geen mooie, oude meubels van je ouders of grootouders hebt geërfd, zou je er goed aan doen om te investeren in robuuste massief houten meubels. Immers, met goede zorg zal het generaties lang meegaan. Daarnaast geldt, zoals altijd, de wijsheid van grootmoeder: als je goedkoop koopt, koop je twee keer. Het Opper-Beierse bedrijf Möbel Eins* produceert massief houten meubelen voor een goede prijs.

Meubilair op maat van Möbel Eins: kwaliteit voor iedereen

Kurt Blüml van Möbel Eins heeft zich het volgende doel gesteld: Hij wil het traditionele vakmanschap mogelijk maken via moderne verkoopkanalen – d.w.z. het internet. Als meester-timmerman waardeert hij de duurzaamheid en de stabiele waarde van de unieke grondstof hout voor de meubelproductie en bij Möbel Eins biedt hij naast merken van derden ook eigen producten aan. En dit volgens het motto “Kwaliteit voor iedereen”. De prachtige “GELA” maatwerktafel kost daarom – afhankelijk van de grootte – slechts zo’n 1500 euro. Naast de exacte lengte en breedte van het tafelblad en de poten, kun je ook kiezen uit acht verschillende houtsoorten – notenhout en eikenhout zouden mijn favorieten zijn. U kunt ook verlengbladen kopen en de behandeling van het hout bepalen.

Veel lof & een punt van kritiek

Alle zelfgemaakte meubelen zijn verkrijgbaar in geoliede of met een meerlagige, op vervuiling geteste lak. Naast eettafels kunt u bij Möbel Eins ook salontafels, hoekbanken, krukken, op maat gemaakte bedden en nachtkastjes voor de slaapkamer kopen. U kunt de meubels vinden onder de naam “myHobu” onder het tabblad “Meer”. Kwaliteit is vooral belangrijk voor het onlinebedrijf uit Unterneukirchen in Opper-Beieren. Dit begint met de selectie van de bossen, die uit Duitsland en Oostenrijk komen, en eindigt wanneer het meubelstuk schoon verpakt in het huis van de klant landt. De leiding en het toezicht op de productie is in handen van de eigenaar Kurt Blüml. Er is echter één punt van kritiek: De bossen zijn niet fsc-gecertificeerd. De certificering van de Forest Stewardship Council zorgt ervoor dat de bossen worden beheerd volgens ecologische en sociale criteria.

Massief houten meubelen van Möbel Eins

Naast een telefonisch consult biedt de Trusted Shop ook een service aan via Whatsapp – ik heb het geprobeerd en kreeg binnen 15 min. antwoord.

Eettafel op maat gemaakt door Möbel Eins

Als u niet wilt vertrouwen op de goede recensies op het net en de producten “live” wilt zien, kunt u dat doen in een kleine tentoonstelling in Unterneukirchen.

*Deze bijdrage is tot stand gekomen in samenwerking met Möbel Eins / Picture Credits: Meubilair Een

MEER OVER HET ONDERWERP

  • Op maat gemaakte meubelen van Pickawood
  • Modern massief houten meubilair: natuur ontmoet design
  • Leuk om te weten: De comeback van eikenhouten meubelen
  • Leuk om te weten: Welke tafel hoort bij mijn bank?

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven