Madam Lotte

Live your Life to the Fullest

Zo maak je sporten nog leuker

Lekker bewegen is goed voor je. Het stimuleert lichaam en geest. Het is zeker ook aan te raden om dit met regelmaat te doen. Er kan alleen wel een keerzijde aan de vele uren in Sportschool Utrecht zitten. Het kan namelijk best saai worden om eindeloos die zelfde bewegingen te blijven doen. Daarom is het belangrijk dat je het uitdagend houdt. Dat doe je bijvoorbeeld door zelf wat elementen toe te voegen. Hoe je dat doet, leer je op deze plek. Zo maak je het sporten op een gemakkelijke manier nog leuker.

Maak er een evenement van

Wil je het sporten gemakkelijk wat leuker maken? Maak er dan een evenementje van. Je benadert het zoals je een avondje uit benadert. Je zoekt je beste outfit. Je zet muziek op die je in de stemming brengt. Je gaat vast aan de slag met je shake en gezonde hapje voor na afloop. Al dit soort dingen doe je om jezelf in de stemming te brengen om er keihard tegenaan te gaan. Je zal merken dat het werkt en dat je er veel harder tegenaan kan gaan in de sportschool. Dat is dus vast een goede eerste stap.

Stel kleine doelen voor elke training

Gezonder leven en een mooier lijf in de spiegel zien. Dat zijn vaak de grote doelen die aan het sporten verbonden zijn. Het is alleen wel aan te raden om ook kleinere doelen voor elke training te stellen. Je wilt bijvoorbeeld wat meer herhalingen op een bepaalde oefening kunnen doen. Of je gaat het gewicht verhogen op een andere oefening. Als je cardio doet, kan je bijvoorbeeld een ander programma of meer weerstand proberen. Op die manier kan je iedere training in de sportschool weer uitdagend maken. Zo zorg je ervoor dat het leuk blijft.

Train in een groep

Ook kan het helpen wanneer je elkaar kunt motiveren. Dat betekent dat je er goed aan doet om in een groep te gaan trainen. Er zijn veel verschillende vormen van groepstraining tegenwoordig. Het is fijn om er niet alleen voor te hoeven staan. Het is de manier waarop je er zeker van kunt zijn datje net wat meer kunt dan je normaal in je eentje kunt. Het helpt je net een stapje verder. Dat is natuurlijk ook wel heel belangrijk. Juist op die manier zorg je namelijk dat je je beste zelf bent.

Probeer eens iets nieuws

De sportschool staat vol met machines en apparatuur. Daarmee kan je allerlei kanten op. Er zijn nog voldoende dingen waarvan je weet dat je ze nog nooit geprobeerd hebt. Je weet dus ook niet wat je hiermee kunt en hoe dit jouw lichaam en geest kan beïnvloeden. Het is zeker de moeite waard om eens een keer iets nieuws te proberen. Overigens kan je ook met de apparaten en middelen die je wel al gebruikt andere oefeningen of andere schema’s doen. Dit is ook goed voor je lichaam, dat dan opnieuw uitgedaagd wordt. Dat helpt je verbeteren.

Werk met een trainer

Er is nog een andere mogelijkheid die je tegenwoordig in de sportschool geboden krijgt. Nu kan je namelijk ook met een eigen trainer werken. Dat maakt het wel heel interessant, want hoe kan je nu beter voorbij grenzen gaan dan met iemand die weet hoe ze je daar op een goede manier toe moeten pushen? Het is zeker aantrekkelijk om je trainingen een nieuwe impuls te geven door met een trainer aan de slag te gaan. Daar hoef je geen professional voor te zijn. Iedereen kan er baat bij hebben om het zo aan te pakken.

Lotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven